Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ünlü Tablolar Kille Yeniden Hayat Buldu

Ünlü Tablolar Kille Yeniden Hayat Buldu

Lizzie Campbell, Polymer Painting serisinde sanat tarihine damga vurmuş ünlü tabloları kilden yeniden yaratıyor.

İngiliz tasarımcı ve sanatçı Lizzie Campbell’ı, ikonik korku filmi afişlerini kilden yeniden yorumladığı serisiyle tanımıştık. Campbell’ın, uzun zamandır üzerinde çalıştığı bir başka seri ise sanat tarihinin başyapıtlarını kilden yeniden yarattığı Polymer Painting.

Kilden başyapıtlar

Lizzie Campbell namıdiğer claydisarray Polymer Painting serisinde; Frida Kahlo otoportresinden, Johannes Vermeer’in İnci Küpeli Kız’ına ve Grant Wood’un American Gothic tablosuna kadar pek çok ikonik resmi yeniden yorumlamış. Kil tablolarda, tel ve FIMO modelleme kili kullanıyor. Campbell, üç boyutlu elementleri ve küçük detayları şekillendirmeye başlamadan önce arka plan için düz kil katmanları yaparak başlıyor. Tamamlandıklarında, sertleşmeleri için fırınlanıyorlar. Daha sonra, 11.5 x 9.5 inçlik ( 29,21 x 24,13 cm) dekoratif çerçevenin içine tıpkı bir başyapıtı çerçevelermiş gibi yerleştiriliyorlar.

Campbell’ın polimer kilden yaptığı çalışmalar yalnızca bir hobi değil. BBC, Universal Music, Glastonbury Festivali ve Sony Pictures Home Entertainment gibi dev şirketler için çalışmalar yapmış. Ayrıca Etsy mağazası üzerinden satış da yapıyor.

Lizzie Campbell’ı, Instagram’ından ve polimer kil hakkında bilgilendirici paylaşımlar yaptığı YouTube kanalından takip edebilirsiniz.

Ünlü Tablolar Kille Yeniden Hayat Buldu Polymer Painting

Ünlü Tablolar Kille Yeniden Hayat Buldu Polymer Painting

Ünlü Tablolar Kille Yeniden Hayat Buldu Polymer Painting

Görsel: claydisarray
Manşet görseli düzenlenmiştir.