Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kil Manzaralar

Kil Manzaralar

Alisa Lariushkina, polimer kili helezon şeklinde şekillendiriyor ve bu helezonları birleştirerek manzaralar yaratıyor.

Kil çağımızın en gözde malzemelerinden biri. Fırınlama gerktirmeyen rengarenk killeri artık piyasada rahatlıkla bulabiliyoruz. Tasarımcıların karantina günlerinde hayallerindeki evleri yaptığı Play Clay projesi, kilden yapılmış ünlü tablolar ve yemek temalı klavye tuşları olmak üzere pek çok yaratıcı çalışmada bu modern malzemenin nasıl kullanıldığına şahit olduk. İsveçli sanatçı Alisa Lariushkina da kendi kendine kuruyan polimer kil kullanarak yeni ve büyüleyici bir teknik geliştirmiş.

Fırça darbesi yerine kilden sarmallar

Alisa Lariushkina öncelikle kendi elleriyle tek tek şekillendirdiği minik rulolar hazırlıyor. Ardından bunları fırçayla sürülmüş bir boya gibi manzaraya işliyor. Bu parçaları bir araya getirerek, derinlik ve doku açısından yoğun bir görünüm yaratıyor. Ortaya kilden yapılmış rengarenk rölyefler çıkıyor. Kompozisyon bittikten sonra onları çerçeveliyor. Sanatçının ilham kaynakları da Vincent van Gogh ve Claude Monet gibi ressamlar.

Alisa Lariushkina herhangi bir sanat eğitimi almasa da 6 yıldır bu malzemeyle çalışarak kendini yetiştirmiş. Önceleri figürlere ve süslemelere ağırlık veriyormuş ama son zamanlarda yaptığı manzara çalışmaları daha çok ilgi çekmiş gibi görünüyor. Çalışmalarının bir kısmı tanınmış tablolara dayanırken, diğerleri kendi yaşadığı çevreden ve fotoğraflardan ilham alan özgün tasarımlar.

Lariushkina’nın çalışmalarını Instagram’ından takip edebilir, daha fazlası için Etsy mağazasına göz atabilirsiniz.

Alisa-Lariushkina Alisa-Lariushkina Alisa-Lariushkina