Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pandemide Değişen Tüketici Davranışlarının Arama Trendlerine Yansıması

Pandemide Değişen Tüketici Davranışlarının Arama Trendlerine Yansıması

Google; Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde yapılan aramalara bakarak tüketici davranışları hakkındaki ilginç bilgileri paylaşıyor.

Pademiyle birlikte hayatımızda birçok şey değişime uğradı. Farklı önceliklerimiz ve yaklaşımlarımız ortaya çıktı. Evde çalışmak, eğlenmek, spor yapmak için yeni araçlara ihtiyaç artarken yeni fikirler ve ilham verici içerikler için de internet yine ilk seçenek oluyor. Öğrenme alışkanlıklarımızın çevrimiçi platforma taşındığı bu zamanlarda tüketicilerin alışkanlıklarının ve davranışlarının nasıl değiştiğini arama trendleri üzerinden gösteren Google da alışveriş yapma, çalışma, eğlence anlayışımız hakkındaki ilginç bilgileri sunuyor.

Türkiye’de artış gösteren aramalar

Google aramaları tüketici davranışları hakkında güçlü verileri sunuyor. Pandemi döneminde hızla benimsenen yeni davranışlar ise işletme stratejileri için önem taşıyor. İçgörüler, fikirler ve ilham veren yazılar sunan Think with Google üzerinden paylaşılan makalede, günlük işlerimizi evde nasıl çözebileceğimiz ile ilgili yapılan aramalarda artış yaşandığı öne çıkıyor.

Örneğin Türkiye’de “evden çalışma” aramasının yüzde 500, “sanal gezi” aramasının yüzde 300, “evde kutlama” aramasının yüzde 180, “köpek sahiplenme” aramasının yüzde 90, “arkadaşlarla online oyunlar” aramasının yüzde 360 ve “saç nasıl kesilir” aramasının yüzde 150 artış gösterdiği görülüyor.

tüketici davranışları

Değişen tüketici davranışları kalıcı olacak

Fiziksel mağaza gezme deneyiminin internete yöneldiği pandemi döneminde trendler işletmelerinin pozisyon alması için değerli verileri barındırıyor. Evde daha rahat çalışma ortamı oluşturmak isteyenler, hayatına yeni hobiler katmak ve yeni beceriler kazanmak isteyen kullanıcılar bu dönemde edindiği alışkanlıkları pandemi sonrasında da sürdürmeyi düşünüyor. İnsanların yüzde 52’sinin bu yeni edindiği davranışları uzun vadede sürdürmeye niyetli olduğu bilgisi veriliyor.

Türkiye dışında Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerindeki diğer ülkelerin de istatistiklerinin yer aldığı kısa özet videosuna aşağıdan Lucy Sinclair ve Seçkin Tokgöz’ün incelemesinin yer aldığı makalenin tamamına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel: YouTube