Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Amazon Yeni Reklam Ağıyla Google AdWords’e Meydan Okuyor

Amazon Yeni Reklam Ağıyla Google AdWords’e Meydan Okuyor

Amazon Sponsored Links adlı yeni ağ görünüşe göre alışveriş verisi kozuyla farkını ortaya koyacak.

Şimdiye kadar diğer web sitelerine müşterileri için reklam koyabilen küçük bir programı olan Amazon, söz konusu programın çok daha büyüyüp sofistikeleşeceğini duyurdu. Amazon Sponsored Links adlı bu geniş ağ reklam verenlere internetteki pek çok partner sitede reklam gösterme imkanı verecek. 

Potansiyel reklam partnerlerinin gelecek yıl test edebileceği tahmin edilen ağın amacı, pazarlamacıların yaklaşık 250 milyon aktif kullanıcıya ulaşmalarını kolaylaştırmak.

Ağ, reklam ajanslarına reklamla toptan kitle/izleyici satın alma gibi imkanlar için destek sistemleri de geliştirecek. Bu şekilde ajanslar müşterileri adına ürünün hedef kitle demografisine göre reklam konumlandırabilecek. Bu aşamada kuşkusuz kullanıcıların Amazon’daki arama ve satın alma geçmişlerinden oluşan gerçek zamanlı bir sistemden yararlanılacak. Tüm bu olasılıklar girişimin Google AdWords’le ne kadar benzer olduğunu işaret ederek Google için bir tehdit olacağı düşünülüyor

Amazon’un Google ve Facebook’la girişeceği bu yarıştaki cazip tarafı muhafaza ettiği alışveriş verileri. Böylece kullanıcılarının satın alma davranışları üzerinden daha etkili, yani kullanıcılara gerçekten kendini tıklattırabilecek reklamlardan oluşan, bir ağ olabileceği konuşuluyor

Günümüzde Google ve diğer üçüncü şahıslar Amazon’da reklam gösterebilirken ağla birlikte ilk değişimin buradan yaşanacağı,  Amazon’un kendi müşterilerinin reklamlarını koyacağı dikkat çekilen bir başka nokta. 

İki firmanın şimdiye kadar Google Shopping Express ve AmazonFresh üzerinden süren rekabeti dışında, her ikisinin de kendi telefonlarını geliştirmesi ve bulut depolama piyasasındaki ücret çekişmesi diğer kapışma konuları arasındaydı.

Ana görsel: http://googlenewstoday.com/amazon-vs-google-amazon-to-launch-ad-platform-with-rich-database/