Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Birleşik Krallık’ın Yağmurlu Havasına Alternatif Çözümler

Birleşik Krallık’ın Yağmurlu Havasına Alternatif Çözümler

Google, uygulamalarının kullanışlı oluşunu yaz mevsiminde yağmurdan kurtulamayan ama eğlenceyi bırakmayan Birleşik Krallık halkı üzerinden anlatıyor.

Dört ülkeden oluşan Birleşik Krallık bulunduğu konum itibarıyla güneşe hasret kalan yerler arasında. Yılın yarısından fazlasında kapalı havanın hakim olduğu İngiltere, Birleşik Krallık ülkelerinin durumunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Hal böyle olunca ülkenin insanları yazın ortasında dahi bir anda bulutlu bir havayla ve yağmurla karşılaşabiliyor. 72andSunny Amsterdam, Google için gerçekleştirdiği kampanyada Birleşik Krallık’ın değişken yaz havasına gönderme yaparak Birleşik Krallık’ta yaşayan insanların ruh durumunu yansıtıyor. Şirketin arama motorunun ve haritasının kullanım kolaylığı gösterilirken yağmurlu havalara çözüm üretmeye çalışan insanların alternatif denemeleri reklama konu oluyor.

2012 senesinin popüler şarkısı yağmurlu havalarda eğlenen insanlara eşlik ediyor

Icona pop ikilisi tarafından seslendirilen 2012 senesinin popüler şarkısı I Love It hazırlanan reklam filmine hareket ve eğlenceyi getiriyor. Değişken hava koşullarında yaşamayı ve eğlenmeyi çözen insanların görüntüleri reklam filminin merkezini oluşturuyor. Edinburgh’dan Liverpool’a parkların havuzların ve plajların yer aldığı görüntüler ise gerçek kullanıcıların çekimlerinden oluşuyor. Kampanya Google’ın trafik ve hava durumu bilgilerini tanıtmasının yanı sıra farklı hava koşullarında eğlenmenin anahtarını sunuyor. Yağmur altında barbekü yapmak veya evde küçük bir su kaydırağı hazırlamak için tek yapılması gereken Google’da gerekli aramayı yapmak oluyor.

Google İngiltere tüketici pazarlama müdürü Graham Bednash, İngiliz halkının ülkenin sürekli değişen havasına verdikleri benzersiz tepkileri bildiklerinden Google Arama (Google Search) ve Google Haritalar (Google Maps) tanıtımını için bu durumu en iyi şekilde kullandıklarını belirtiyor. Yazın bir gelip bir gittiği Birleşik Krallık’ta insanlar havaya ayak uydurmayı bir şekilde sağlıyor ve keyifli vakit geçirmekten geri kalmıyor. 72andSunny Amsterdam idari yaratıcı yönetmen vekili Rey Andrade, Birleşik Krallık’ta yaşayan insanların yaz sezonunda aykırı olabilecek fikirleri benimsediğini, hazırladıkları reklam filminin ise bu açıdan dürüst ve gerçekçi olduğunu söylüyor.

Reklam filminin yönetmenliğini Rattling Stick prodüksiyon şirketinden Jack Whiteley gerçekleştirdi. Kampanya, televizyon ve sinemaların yanı sıra açıkhava reklamı olarak tüm dünyada yaz boyunca gösterimde olacak.

Künye

Müşteri: Google
Tüketici Pazarlama Müdürü: Graham Bednash
Pazarlama Müdürü: Eileen Mannion
Yaratıcı Müdür: Graeme Hall – Google Creative Lab
Ajans: 72andSunny Amsterdam
Prodüksiyon Şirketi: Rattling Stick
Yönetmen: Jack Whiteley
Fotoğraf: Ewen Spencer
Post Prodüksiyon Şirketi: MPC Amsterdam
Ses: Wave Amsterdam
Animasyon Şirketi: The Line

Görsel: Youtube