Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Boynu Saran Kişisel Isıtıcı

Boynu Saran Kişisel Isıtıcı

Xiaoming'in tasarladığı yaka biçimli 005G, hem kişisel ısıtıcı hem de boyun tutulması gibi sık yaşanan şikayetleri azalatacak bir çözüm olma amacını taşıyor.

Kara kış yaklaşıyor. Dolayısıyla açık havada ya da ısıtma sistemi olmayan/ısıtılmayan bir mekanda zaman geçirmek de zorlaşıyor. Kimi zaman okulumuz, ofisimiz hatta fatura çok gelir kaygısıyla ısıtmaktan kaçındığımız evimiz bile üşümemize neden olabiliyor. Sony’nin Reon Pocket adlı giyilebilir kliması bu anlamda çok ses getiren bir ürün oldu. Sony bu klimayı daha ziyade yazın verdiği serinliği öne çıkararak pazarlamıştı. Bir de bu ürünün taşınabilmesi için ensesinde klima cebi olan bir iç çamaşır giymeniz gerekiyordu. 005G ise yaka biçiminde oluşuyla kış günleri için daha pratik bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Bu kişisel ısıtıcıyı kulaklığı ya da sıcak bir havluyu boynunuza takar gibi takıp ısınabiliyorsunuz. Daraldığınızda da kolayca çıkarabiliyorsunuz.

Ekrana bakmaktan boynu tutulanlar 005G ile rahatlayabilir

005G, çinli endüstriyel tasarımcı Xiaoming’in imzasını taşıyor. Henüz konsept aşamasında bir tasarım olduğunu ve üretimine başlanmadığını tahmin ediyorum – bu konuda detay verilmemiş. Oysa pandeminin tekrar ivme kazandığı bu günlerde bence açık havada zaman geçirmek isteyenler tarafından da oldukça talep görebilecek bir ürün olabilir. Düşünün ki kışın bir mekanın bahçesinde oturmuş kahvenizi yudumluyorsunuz ve bir türlü yeterli sıcaklığı alamadığınız, bazen de çok yakınına oturmaktan kaçtığınız elektrikli sobalar yerine kişisel ısıtıcınızın tadını çıkarıyorsunuz. Sadece ihtiyacınız kadar ısınıp fazla enerji tüketimine de neden olmuyorsunuz. Soğuk kış sabahlarında yataktan çıkamayacak kadar üşüyenler için de tatlı bir destek sunuyor bu ısıtıcı.

005G

005G yumuşak kadife kaplamasıyla boynunuzu acıtmadan sıcaklık veriyor. Ayarlanabilir sıcaklık kadranı aracılığıyla her kullanıcı kendine uygun sıcaklığı seçebiliyor, ısındıkça ayarı düşürebiliyor.

005G, öncelikle kullanıcıyı sıcak tutmak için tasarlanmış olsa da, boyun ağrısına ve kas spazmlarına karşı da fayda sağlaması düşünülmüş. Çoğumuz ekrana bakmaktan tutulan boyunlarımızla mücadele halindeyiz. Bu ısıtıcı, kışın artan bu sorunlara da çare olmayı hedefliyor. Xiaoming’in Behance’teki açıklamalarına göre; lokal olarak ensedeki kan dolaşımını artırarak bu tür şikayetleri gidermeye yardımcı oluyor.

Ne dersiniz, siz böyle bir kişisel ısıtıcı kullanır mıydınız?

Bu arada çok üşüyen ve alternatif ısınma çözümlerine ilgi duyan biriyseniz, mumlarla odayı ısıtabilen şu elektriksiz ısıtıcıya da göz atmanızı önerebilirim.

Xiaoming’in projelerini Instagram’ı ve Behance profili üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Behance