Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Soğuk Mekanlarda Sıcacık Tutan Bir Kapüşonlu

Soğuk Mekanlarda Sıcacık Tutan Bir Kapüşonlu

Isıtmanın olmadığı bir mekanda bile vücut sıcaklığını belirli bir seviyede tutabilen grafen giysi Huggi, enflasyona rağmen sıcak bir kış geçirmeyi vadediyor.

Huggi, termoregüle edici (çevre sıcaklığına rağmen vücut sıcaklığını belirli sınırlar içinde tutmayı sağlayan) grafen liflerden yapılmış tam boy bir kapüşonlu giysi. Bu giysiyi tasarlayanlar, ısı kaynağına ihtiyaç duymadan kışı sıcak geçirebileceğiniz iddiasında. Hatta Kickstarter’daki kampanya sayfasında “Huggi, radyatörü kapatmanıza neden olur” diyorlar. Enerji kriziyle mücadele veren bir dünyada, hedefledikleri desteği ilk 16 saatte toplamayı başarmışlar.

Isıtma için yüksek faturalar ödemek yerine Huggi giymek

Harika bir malzeme olan grafen; benzersiz gücü, esnekliği ve dayanıklılığıyla biliniyor. Su filtrelerinden bisiklet lastiğine birçok farklı alanda da kullanılıyor. Bu malzemenin bir başka önemli özelliği de aynı zamanda dünyanın en iyi ve hızlı ısı iletkenlerinden olması. Huggi, bu sayede kullanıcının vücut ısısını kanalize ediyor ve bu ısıyı kullanıcıyı daha fazla ısıtmak için kullanıyor. Doğadaki çeşitli canlıların ısı düzenleme sistemini örnek alan, nefes alabilen, çabuk kuruyan ve anti-mikrobiyal olan Huggi aynı zamanda çok rahat bir ev giysisi.

Kickstarter’daki kampanyada ürün, tamamen küresel enflasyona karşı bir çözüm olarak tanıtılmış: “Bu kış, harcamaları kısmanın en kolay yolu ısıtıcı kullanımını azaltmak. Her kış bizi sıcak tutacak yeterli giysiyi hazırlamamız gerekir. Kaban, eldiven, atkı, termal giyim, çizme vb. Tüm bu kış hazırlıkları aslında tasarruftan daha fazlasını harcamak anlamına geliyor. Bu yüzden grafenden yapılmış ev kıyafeti Huggi’yi yarattık. Huggi, ısıtıcı olmadan bile sizi her zaman sıcak tutabilir. Sabah uyandığınızdan akşama kadar tek ihtiyacınız olan sadece bir Huggi.”

Jason Su tarafından tasarlanan giysi, lüks markalar için şemsiye üreten Grant Barnett & Artfarm Ltd’nin yeni markası Grant Barnett Designs LLP tarafından fonlamaya açılmış.

Düşük maliyetli/elektriksiz kişisel ısınma çözümleri ilginizi çekiyorsa, elektriksiz ısıtıcı yelek Entropy Vest‘e göz atmak isteyebilirsiniz.

Görsel: Kickstarter