Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kadına Kadın, Çocuğa Çocuk Diyoruz

Kadına Kadın, Çocuğa Çocuk Diyoruz

Boyner, 8 Mart için hazırladığı reklam filminde kadın ve çocuk arasındaki farka dikkat çekerek 18 yaşından küçük herkesin çocuk olarak tanımlanması gerekliliğine vurgu yapıyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün hemen ertesinde markalardan da “Kadın” temalı filmler gelmeye başladı. Özellikle kadın haklarının sorunlu olduğu ülkemizde konuya “Kadın çiçektir, böcektir”in ötesinde, anlamlı ve ayrımcılığı kırmaya yönelik mesajlarla yaklaşanlar da çok. Bunlardan biri de Boyner Grup. Boyner’in 8 Mart filmi kadın haklarının bir başka önemli boyutu olan kız çocuk konusuna değiniyor ve çocukların büyüme hakkını ele alıyor.

Geçtiğimiz yıllarda da kadın hakları ve cinsiyet eşitliğine yönelik kampanyalarıyla gündeme gelen Boyner’in, yeni kampanyası yine ses getirecek türden bir iş. Kadın ve çocuğun farkını çizen kampanya; ülkemizde çocuğa yönelik taciz ve istismar haberleri giderken artarken ve çocuk yaşta kızların evlendirilmesine yönelik açıklamalar ve tartışmalar sürerken oldukça güçlü bir duruş sergiliyor.

“Kadına kadın, çocuğa çocuk diyoruz” adlı videoda, pek çok kadın kameraya bakarak “Kadın” diyor. Aralarında ünlü isimlerin de olduğu bu kadınlar, kime kadın denebileceğini vurgularken son planda ekrana gelen bir kız çocuğu kendine “çocuk” diyor. Sade ve basit bir anlatımla kadın ile çocuk arasındaki farkı anlatan film; etkisini de bu sadeliğinden alıyor.

Pek Çok Ünlü Kadın Destek Veriyor

Filmde gördüğümüz kadınlar arasında iş, spor ve sanat dünyasından önemli isimler bulunuyor.  Türkiye Aile Planlaması Vakfı Başkanı Caroline Koç, Hrant Dink Vakfı Başkanı Rakel Dink, blogger Billur Saatçi, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, Sosyal Hizmet Uzmanı İclal Nergis, oyuncu Demet Evgar, oyuncu ve sanatçı Ayta Sözeri, Sosyal Dayanışma Ağı Genel Sekreteri Şirin Mine Kılıç, Kaosgl Derneği Başkanı Yasemin Öz, tasarımcı Meral Saatçi ve Vücut Geliştime Türkiye Şampiyonu Merve Akkaya filmde rol alan kadınlardan.

Film, 18 yaşından küçük herkesin “çocuk” olduğu vurgusuyla sonlanırken bunun tartışmaya açık olmadığını anlatarak, cümleye #nokta koyuyor. Sosyal medyada #Nokta #18denönceherkesçocuk etiketleriyle desteklenen kampanya; hangi çevreden veya altyapıdan gelirse gelsin kadının tüm farklılıklardan bağımsız, önce “kadın” olduğunu anlatırken çocukların “kadın” tanımının dışında kalması gerekliliğine dikkat çekiyor.

Ümit Boyner’den Açıklama

Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner de konuyla ilgili açıklamasında filmin mesajını tekrar pekiştirdi. “18 yaşından küçük herkes çocuktur. Çocukların büyüme hakkı vardır ve çocukların büyüme hakkı tıpkı bedenleri gibi kutsal ve dokunulmazdır. Her çocuğun oyunla, eğitimle, bilimle, sporla, kültürle ve sanatla büyümeye hakkı vardır. Biz büyüklerin görevi ise dokunulmaz ve kutsal olan bu hakkı ne pahasına olursa olsun korumak, bu hakkı çocuklarımıza verebilmektir” diyen Ümit Boyner, bu sene özellikle skandal boyutuna ulaşan doğum yapan çocuklar ve çocuk evlilikleri hakkında gündeme gelen yaş düzenlemesi konularına da değindi.

boyner_manajans jwt_kadına kadın diyoruz, çocuğa çocuk_8 mart_türkiye_bigumigu_

Künye:

Reklamveren: Boyner Grup
Reklam Ajansı: Manajans JWT

Görsel: YouTube – Mynet