Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Suda Eriyen M&M’s’lere Yakın Bakış

Suda Eriyen M&M’s’lere Yakın Bakış

Another Perspective isimli YouTube kanalı suyun içinde çözünen M&M's şekerlerinin bu sürecini makro çekimlerle kayıt altına alıyor.

Makro çekimler sayesinde minik evrenlere açılan dünyanın kapısını sonuna kadar aralayabiliyoruz. Ufak canlıların ya da eşyaların en ince ayrıntısına kadar gözlemlemek hiç görülmemiş bir bakış açısıyla deneyimler yaşamak farklı çekim tekniklerini de birleştirerek mümkün oluyor. Fotoğrafçı Levon Biss tarafından fotoğraflanan Oxford Doğal Tarih Müzesi’ndeki böceklerle, Huawei P10’un hybrid zoom özelliğinin gösterildiği kampanyada küçük canlıları yakından inceleme ve görme fırsatı yakalamıştık. Jens isimli kullanıcı da Another Perspective isimli YouTube kanalında farklı fotoğrafçılık teknikleri kullanarak çeşitli videolar üretiyor ve kullanıcıların kendi başlarına da bu çekimi yapabilmesi için detaylar paylaşıyor. Bu videolarından bir tanesi ise renkli M&M’s drajelerinin yer aldığı büyüleyici çekimler oluyor.

M&M’s drajelerinin suyla bir olma serüveni

M&M’s’lerin su dolu kaplarda yavaşça eriyip çözündüğünü gösteren Another Perspective kanalı büyüleyici renk geçişlerini ve erime süreçlerini makro çekimle taçlandırıyor. M&M’s drajelerinin dışındaki renkli şekeler suda çözündükçe suya karışan renkler görkemli soyut desenler oluşturuyor. Farklı ışık kaynaklarını çeşitli açılardan kullanmak bu deneyimden çok daha fazla sonuç almaya imkan tanıyor.

another perspective

Jens, her ne kadar kullanılan kameranın yapabildikleri önemli olsa da bu videoyu herkesin çekmesinin mümkün olduğuna da değiniyor. Kendisi ise bu çekimler sırasında küçük bir akvaryum kullanıyor. M&M’s’leri bir petri kabında su ile buluşturuyor. Tripod yardımıyla kamerasını sabitliyor ve Işık oyunlarıyla bu büyüleyici deneyimi farklı bir noktaya taşıyor.

Daha önceleri de makro çekimler gerçekleştiren Another Perspective; donmaya yüz tutan sabunlu baloncuklarıyla, macro time lapse videolarıyla, günlük kullanılan objelere yakından bakışlarıyla hiç görmediğimiz açılardan yaratıcı çekimleri paylaşıyor. Another Perspective’in YouTube ve Instagram sayfaları üzerinden diğer çekimlerine de göz atabilirsiniz.

Görsel: YouTube