Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Makro Manzaralara İllüstrasyonla Neşe Katmak

Makro Manzaralara İllüstrasyonla Neşe Katmak

Fotoğrafçı ve illüstratör Vimal Chandran, bu iki alandaki yeteneğini, çizgiyle müdahale ettiği makro fotoğraflar üzerinde gösteriyor.

Fotoğraflara illüstrasyonla müdahale etmek son yıllarda oldukça popüler bir yaklaşım. Her sanatçı bu tekniği kendine özgü bir şekilde yorumluyor. Genellikle de kent ya da doğa manzaralarına müdahale eden çalışmalar yapılıyor. Vimal Chandran ise aynı tekniği makro fotoğraflara uygulayarak bu örnekler arasından sıyrılmış ve Instagram’da da oldukça dikkat çekiyor.

Makro dünyanın sevimli karakteri “Yellow Girl”

Hint görsel sanatçı ve fotoğrafçı Vimal Chandran, makro fotoğrafçılık ve illüstrasyon becerilerini ortaya koyarak beklenmedik derecede güçlü bir kombinasyon yaratıyor. Önce çiçeklerin ya da diğer doğal motiflerin yakın plan fotoğrafını çekiyor ve ardından kendi yarattığı “Yellow Girl” isimli sevimli bir karakteri fotoğrafa yerleştiriyor.

Vimal Chandran bu serinin kendiliğinden ortaya çıkan eğlenceli bir proje olduğunu belirtiyor. Dünyayı makro fotoğrafçılık yoluyla keşfetmeyi ve gözlemlemeyi seviyor. Öte yandan bu minik evreni sadece fotoğrafla belgelemek yerine, daha ilginç hale getirmek için bu fotoğrafların her birine küçük hikayeler eklemeyi tercih ediyor. Dijital olarak eklenen bu karakter her karede makro dünyayla etkileşime giriyor.

Vimal Chandran’ın çalışmalarına internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden göz atabilirsiniz. Yellow Girl serisinin tamamını ise burada görebilirsiniz.

Görsel: Instagram