Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çokgen Anatomili Böcekler

Çokgen Anatomili Böcekler

Chaotic Atmospheres, Butterflies From Polygonia ve Biotop From Polygonia serilerinde dijital ortamın sunduğu imkanlarla çokgen anatomili böcekler çiziyor.

Böcekler gizemli ve rengarenk dünyalarıyla sık sık sanatçıların konusu olabiliyor. Şimdiye kadar çiçeklerden, yapraklardan, bambudan yapılmış böceklere ve daha nicelerine ince el işçiliğiyle yapılmış çalışmalar olarak yer verdik. İsviçreli sanatçı Istvan namıdiğer Chaotic Atmospheres ise dijital ortamın sunduğu imkanlarla nefis çokgen böcekler çiziyor.

Butterflies From Polygonia ve Biotop From Polygonia, CG sanatçısı ve illüstratör Chaotic Atmospheres tarafından rastgele oluşturulmuş bir böcek türleri dizisi. Estetik olarak her iki seri de çokgen bir evrende geçiyor. Böceklerin anatomik unsurları genel hatlarıyla çokgen.

Tüm böcekler için bir de gece versiyonu var

Böcekleri çok seven sanatçı, uzun yıllar bu canlıları makro fotoğrafçı olarak fotoğraflamış. Dolayısıyla Biotop From Polygonia‘da da böcekleri ele almak çok mantıklı gelmiş. Setin, müzelerde sergilenen böcek koleksiyonlarındaki entomoloji plakaları gibi görünmesini istemiş.

Türleri ise hayalinde poligonal (çok köşeli, çokgenlerden oluşan) bir gezegende yaşıyorlarmış gibi canlandırmış. Bazı türleri yaratırken karasal türlerden ilham almış. Her tür, farklı alt türlerden gelen dört ila sekiz örneğe sahip. Öncelikle her bir türü tanımlayan (ekstra bacaklar, kanatlar vb) temel özellikleri kurgulamış ve tüm böcekleri de Cinema 4D’de bu temeller üzerine inşa etmiş. Ardından da Photoshop’ta son düzenlemeleri yapmış. Seri oldukça geniş. 100 böcek türü içeriyor ve bir de bu böceklerin aynısının 100 tane de gece versiyonu var.

Çokgen Anatomili Böcekler

Chaotic Atmospheres’in Biotop from Polygonia serisi NeonMob’da büyük bir başarı yakalamış. Böylece geçtiğimiz yaz Butterflies From Polygonia ile bir öncekine benzer bir seri yaratmaya karar vermiş. Bu defa yalnızca kelebekleri çizmiş. Yaratım tekniği ve kullandığı programlar Biotops From Polygonia’dakinin aynısı. Yine 100 farklı kelebek ve bunların 100 tane de gece versiyonlarını üretmiş.

Sanatçının çalışmalarını internet sitesi ve Behance profili üzerinden takip edebilirsiniz.

Çokgen Anatomili Böcekler

Çokgen Anatomili Böcekler

Çokgen Anatomili Böcekler Çokgen Anatomili Böcekler Çokgen Anatomili Böcekler Çokgen Anatomili Böcekler Çokgen Anatomili Böcekler

Görsel: Behance
Manşet görseli düzenlenmiştir.