Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Faydalı Alışkanlıkları Devam Ettirmek için Başarı Takvimi

Faydalı Alışkanlıkları Devam Ettirmek için Başarı Takvimi

Simone Giertz imzalı The Every Day Calendar, iyi alışkanlıkları ve hobileri devam ettirmek için bir motivasyon aynası niteliğinde.

İnsanlık olarak mızıkçılığa ve disiplinden kaçmaya çok yatkınız. Bize faydalı olacağını düşündüğümüz, istekle başladığımız rutinler bile bir vakit sonra psikolojik bir bariyere takılıyor; süreklilik ve aynı motivasyonla devam etmek. Spor veya meditasyon yapmak, diş ipi kullanmak, sabah erken kalkmak, kitap okumak, yazı yazmak veya bizi mutlu edecek her ne ise onu yapmaya devam etmek aslında zor kısım. Bu hedefi yapmak zor değil. Günden güne daha da kolaylaşır ve basitleşir. Ancak her gün kararlı olup yapmaya devam etmek zor kısmı. Simone Giertz yani internetin bildiği isimle, namıdiğer Queen of Shitty Robots, her gün meditasyon yapma hedefi koymuş kendine. Kendini ödüllendirmek ve bu başarısını görmek için The Every Day Calendar isimli takvimi yaratmış.

Başarıyı görüp mutlu olmak

Yaptığı ilginç, görece işlevsiz ancak fikir parıltısıyla kamaşan robotlar yapan Simone Giertz, bu yaz beyin tümörü olduğunu öğrenmiş ve beyin ameliyatı geçirmişti. Bu haberin birkaç gün öncesinde ise Westworld için abuk bir robot yapmıştı. Tüm bunların öncesinde ise meditasyon yapma isteğini fark etmiş. Meditasyon yaptığı her günü kayıt altına alıp sürekli göz önünde tutmak için de The Every Day Calendar isimli takvimi geliştirmiş. Ayların yatay, günlerin dikey eksende dizildiği bu takvimin asıl amacı hedefi yerine getirdiği her günü aydınlatmak.

365 LED’in yer aldığı panel ile birlikte The Every Day Calendar basit bir kişisel ödül yöntemi. Başardığımız her gün için kendimize bir altın yıldız, bir rozet takıyoruz. Oyunlaştırma eşliğinde Simone da yetişkinlerin kendini bu şekilde ödüllendirdiğini söylüyor. Çünkü birey olarak bizi bizden başka pışpışlayan pek kimse olmuyor.

Bir miktar gizli kod eşliğinde açık kaynaklı tasarlanan The Every Day Calendar, başarılarınızı hafızasında tutuyor. Bu nedenle kapatılsa veya elektrikler kesilse bile başarınızı unutmuyor. Simone’un ilk Kickstarter kampanyası olan takvim, 2 gün önce yayınlandı ve 35 bin dolarlık hedefinin üzerine çok kısa sürede çıktı. Öyle ki şu anda kampanya 342.498 dolar fon topladı.

Kendi hayatımızı hizaya sokma konusunda en çok ihtiyaç duyduğumuz kavramlardan olan motivasyon ve disiplin için şık bir destek noktası The Every Day Calendar. Belki kampanyaya destek olmak için fon yaratamasak da tutkuyla tutunmak istediğimiz şeyler için neler yapabileceğimizi gösteriyor. Örneğin kendi takvimimizi yapıp üzerine çıkartmalar yapıştırmak?

Görsel: Kickstarter