Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Robotik Kedi Nybble

Robotik Kedi Nybble

Nybble, gövdesini monte ederek ve sonra da kodlayarak ruhunu kendinizin üfleyebileceği açık kaynak kodlu robotik bir kedi olarak eğlenirken kendinizi geliştirebilme imkanı sunuyor.

Yapay zekasıyla yeni komutlar öğrenebilen robot köpek CHiP  oldukça ses getirmişti. Boston Dynamic’in hala hareket kabiliyetini geliştirmeye devam ettiği SpotMini de öğrendiği her yeni hareketle dikkatleri üzerine çekiyor. Elbette gerçek bir patili dostun yerini tutmaları imkansız ama bazen teknoloji bir şeyleri öğrenebilmemiz ve kendini geliştirebilmemiz için eğlenceli bir yöntem olarak sunuyor bu robotları. Örneğin kodlayarak ruhunu kendinizin üfleyebileceği robotik bir kediye ne dersiniz? Nybble bu iddiayla karşımızda. Yaratıcısı Rongzhong Li’nin tabiriyle yürüyebilen en hafif ve en hızlı robotik kedi.

Robotik Kedi Nybble

Açık kaynaklı bir platforma entegre şekilde yapılandırılan Nybble’ı programlayabilir; ona çeşitli numaralar öğreterek kedisel davranışlar kazandırabilir ve büyümesine yardımcı olabilirsiniz. Nybble düşünebilmesini istiyorsanız ona bir Raspberry Pi bile takabilirsiniz. Tüm bunları yaparken diğer Nybble sahipleriyle de fikir alışverişi yapma şansınız olacak.

Robotik Kedi Nybble

Nybble’ın yetenekleri sana bağlı

Nybble sadece yürüyen bir robotik bir kedi değil, yeni bir evcil hayvan türü olarak tanımlanıyor Indiegogo’daki kampanya sayfasında. Küçük bir bilgisayar, özelleştirilebilir yazılım, temel bileşen seti ve tüm yükseltmelerle hayatınıza girecek gelişmiş bir robotik yavru kedi kendisi.

Nybble’ın hareketleri, Arduino uyumlu bir mikro denetleyici tarafından yönetiliyor. Hareket etmek için içgüdüsel “kas hafızası” depoluyor. Nybble’ın algılama ve karar verme yeteneği kazandırmak için arkasına Raspberry Pi benzeri bir yapay zeka yongası monte edebiliyorsunuz. Tabii isteğe bağlı, yani bunu yapmayabilirsiniz de. Nybble’ı favoriniz olan dilde programlayabilir, “yürü” ya da “sola dön” gibi kısa komutlar göndererek sadece Nybble’ı yönetebilirsiniz.

3 boyutlu bulmaca gibi gövde

Ahşap ve retro bir tasarıma sahip gövdesiyle Nybble kolay çözülebilen bir bulmaca gibi. Geleneksel Çin ahşap işçiliğinden ödünç alınan bir teknik sayesinde, gövdenin parçaları birbirlerine vidaya gerek duymadan takılabiliyor.

Robotik Kedi Nybble

Robotik Kedi Nybble

Robotik Kedi Nybble

Görsel: Indiegogo