Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ailenizin Yeni Üyesi Sevimli Robot Köpek

Ailenizin Yeni Üyesi Sevimli Robot Köpek

WowWee tarafından geliştirilen CHiP, yapay zekasıyla yeni komutlar öğrenebilen, oturmasını kalkmasını bilen bir robot köpek.

Duygularımızı anlayan, paylaşan ve hatta kendi duygularını geliştirmeye başlayan robotlarla birlikte geleceğimiz, bilim kurgunun distopik bir yansımasına dönüşebileceğinin sinyallerini veriyor. İnsanlık olarak kibirimizden midir çaresizliğimizden midir bilinmez ama robotların dünyayı ele geçireceği senaryolarına istemsizce bir şeyler hissediyoruz. Fakat o günler gelene kadar robotları sokabildiğimiz her kalıba yerleştirip farklı ve eğlenceli deneyimler sunan robotlar geliştirmeye devam edeceğiz.

Robot teknolojileri üzerine çalışmalar yapan WowWee, geliştirdiği CHiP isimli robot köpeğiyle hem Indiegogo’da hem de CES 2016‘da kendinden söz ettirmeyi başardı. Kitlesel fonlama ağı üzerinde projesini gerçeğe dönüştürmek için ihtiyacı toplayan CHiP, CES 2016’da da sevimliliği ve tepkileriyle akıllara kazındı.

Robot köpek CHiP; beacon teknolojisi, yapay zeka işlemcisi, sensörler, uygulama ve bağlantılı cihazlarla etkileşime geçebilmesiyle adeta ev içinde kendi düzenini kuruyor. Hatta oyun saati, uyku saati gibi döngülere de adapte olarak geceler kablosuz şarj aletinin yanına gidip orada uyuyor. Böylece enerji tüketimi veya batarya azalması gibi detayları düşünmeniz gerekmiyor.

Bluetooth’lu topuyla oyun oynayabildiğiniz, yemek yerken uygulamayla besleyebildiğiniz, bileklik veya uygulama üzerinden iletişime geçebildiğiniz CHiP, Indiegogo üzerinden 179 dolardan başlayan fiyatlarla ön sipariş edilebiliyor.

Robotların insan formu dışında kedi, köpek, kuş gibi hayvanları taklit ederek karşımıza çıkması doğa ve teknoloji arasındaki ilişkiyi sorgulamak için minik bir kapı aralıyor. Öte yandan da oyuncak köpek yerine yaşayan ve sahiplenilmeye ihtiyacı olan köpekler akla geliyor. Diğer taraftan da bir canlının sorumluluğunu alamayan ve onları sokağa terkeden insanlar için bu tip robotik oyuncakların daha faydalı olabileceği akla geliyor.

Görsel; CHiP, Indiegogo