Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bambudan Yapılmış Aşırı Gerçekçi Böcekler

Bambudan Yapılmış Aşırı Gerçekçi Böcekler

Noriyuki Saitoh, hayal gücüyle gerçekliği birleştirerek Bamboo Insects adı altında bambudan böcekler yaratıyor.

Çiçeklerden, yapraklardan veya nakışla yapılmış pek çok el emeği göz nuru böcek heykellerine yer verdik. Bu çalışmalar, böceklerin dünyasına duyulan ilgiyi dışa vuruyor. Ancak Adrian Kozakiewicz ve benzeri böcek besleyicilerin yaptığı gibi canlıları doğal ortamından koparmak yerine yaratıcılığı kullanarak ortaya konulan çalışmalar bunlar. Japon sanatçı Noriyuki Saitoh da, gerçek böcekleri yaşam alanlarından koparmaya gerek duymadan tüm sabrını ve titizliğini kullanıyor ve bambudan olağanüstü anatomik detaylara sahip gerçekçi böcekler yaratıyor. Sanatçı, Bamboo Insects adını verdiği projesinde böceklerin gerçek yaşamdaki boyutlarına da sadık kalmış.

Bambunun biçim değiştirebilen doğal ve esnek yapısı, Saitoh’ın her bir böcek için şaşırtıcı derecede geniş bir renk ve doku aralığı yaratbilmesini sağlamış. Böylece ortaya yürümeye, sürünmeye ya da uçmaya hazır bir böcek topluluğu görüntüsü çıkmış. Noriyuki Saitoh, internet sitesinde yayınladığı açıklama metninde tüm bu gerçekçi görünüme rağmen kopya ya da örnek model yaratmadığının altını çiziyor. Boyutları mutlaka dikkate aldıklarını ancak gerçek yaşamdaki oranlara tamamen bağlı kalmak yerine görünüme, izlenime, niteliklere ve algılara öncelik verdiklerini ifade ediyor. Yüzde yüz gerçekliğe bağlı kalmak yerine hayal gücüne de yer açarak canlanacakmış gibi duran böcek heykellerinin ortaya çıkmasını sağlamış.

Noriyuki Saitoh’nun  çalışmalarının yapım aşamalarına Facebook sayfasındaki fotoğraf albümleri aracılığıyla göz atabilir, Twitter‘da da takip edebilirsiniz.

Görsel: Facebook