Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Geometrik Böcekler

Geometrik Böcekler

Hoàng Hoàng "The Insect World Collection" başlıklı serisinde pastel renklerde ve geometrik formlarda böcek illüstrasyonları üretiyor.

Böcekler, sanatçıların ve tasarımcıların yeniden yorumlamayı sevdiği ilham verici canlılar. İsviçreli sanatçı Istvan dijital araçlarla çizdiği çokgen böcekleriyle bunun en güzel örneklerinden birini ortaya koymuştu. Japon sanatçı Noriyuki Saitoh birebir ölçekli bambu böcek heykelleriyle dikkat çekmişti. Raku Inoue ise yapraklardan ve çiçeklerden yaptığı farklı böcek serileriyle kalbimizi çalmıştı. Hoàng Hoàng’ın The Insect World Collection adlı geometrik böcek serisi de hem formlarıyla hem de pastel renkleriyle baktıkça insana huzur veriyor.

The Insect World Collection

Minimalist böcek illüstrasyonları: The Insect World Collection

Vietnamlı sanatçı, grafik tasarımcı ve illüstratör Hoàng Hoàng, The Insect World Collection projesinde minimalist bir estetikle böcekleri yaşam alanlarında tasvir etmiş. Kimileri için ürkütücü olan yaban arısı dahi insanın gözünü alamadığı muhteşem bir tabloya dönüşmüş. Böceklerin halk dilindeki isimlerinin yanı sıra bilimsel isimleri ve bunların Vietnam dilindeki karşılığı da arka plana eklenmiş. Seride; eşek arısı, çekirge, peygamber devesi, helikopter böceği, yürüyen yaprak ve uğur böceği olmak üzere toplam 6 farklı böcek yer alıyor. Kullanılan dijital araç ise Adobe Illustrator.

Hoàng Hoàng’ın çalışmalarını Instagram’ı ve Behance profili üzerinden takip edebilirsiniz.

The Insect World Collection

Görsel: Behance