Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ülkeleri Renkli Canavarların Temsil Ettiği Haritalar

Ülkeleri Renkli Canavarların Temsil Ettiği Haritalar

Eddie White; kıtaları, ülkeleri, eyaletleri, şehirleri ve kasabaları sevimli canavarlarla tasvir ederek alternatif haritalar yaratıyor.

Kolombiya’da yaşayan Avustralyalı sanatçı Eddie White, her coğrafi konuma benzersiz bir şekil ve kişilik katan renkli canavarlardan oluşan haritalar üretiyor. Uzun süredir devam ettiği bu harita serisinin adı “Monster Maps”.

Canavarlı haritalar

“Monster Maps, dünya üzerindeki her kasabanın, şehrin, ülkenin, bölgenin ve kıtanın benzersizliğine dair tuhaf, vahşi ve muhteşem kutlamalardır.” diyor White. Haritalar, Tişört’e basılabiliyor ve bu şekilde satın alınabiliyor. White, kendi yaşadığı bölgenin haritasını giyen takipçilerini, sosyal medyada kendisini etiketlemeye davet ediyor.

Türkiye haritasını bulabilmek için White’ın paylaşımları arasında sıkı bir tarama yapmak zorunda kaldım. Fakat hindiye benzemesi nedeniyle en az yaratıcı bulduğum harita bu oldu. Bir de Orta Doğu haritasında yer almak pek iyi bir his yaratmıyor insanda. Doğu Avrupa ve Avustralya haritaları ise en beğendiklerim arasında. Sizin favorileriniz hangisi?

Yer verdiğimiz diğer yaratıcı harita işlerine buradan göz atabilirsiniz.

Görsel: Instagram