Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google Haritalar’da Daha Canlı Bir 3B Deneyimi

Google Haritalar’da Daha Canlı Bir 3B Deneyimi

Google Haritalar için sunulan yeni 3B modu "Immersive View", sokak görüntülerini ve havadan görüntüleri harmanlayarak sürükleyici bir deneyim sunuyor.

Google’ın Geliştiriciler Konferansı Google I/O etkinliğinde şirketin geliştirdiği ürün ve uygulamalar paylaşılıyor. Dün gerçekleştirilen oturumda Alphabet CEO’su Sundar Pichai açılışı gerçekleştirirken Android 13’ten bu işletim sistemine sahip olacak Pixel 7’ye, Pixel Watch’tan, Pixel Buds Pro’ya kadar farklı ürün ve özellikler etkinlik boyunca tanıtıldı.

Küresel ölçekteki en popüler harita hizmetlerinden biri olan Google Haritalar’a gelen yeni görünüm seçeneği de en çok dikkat çeken yenilikler arasındaydı. Sundar Pichai’nin açılış konuşmasında tanıttığı yeni mod, daha iyi iç mekan görüntülerinin yanı sıra sürükleyici görünüm özelliğine sahip.

Gitmeden önce Google Haritalar üzerinden gezintiye çıkma imkanı

Google, Haritalar için hem kullanıcı arayüzünü geliştiriyor hem de iki nokta arasındaki seyahat planlamasını kolaylaştıracak özellikler sunuyor. Kullanıcıların bir yere varmadan önce orayı adeta gerçek hayatta deneyimliyormuş gibi görmesine imkan tanıyan yeni harita modu ise farklı açılardan ve yüksekliklerden bölgeyi incelemeye şansı sunuyor. Uygulamayı, bir konum hizmetinden çok daha ileriye taşıyarak bir artırılmış gerçeklik platformuna dönüştürüyor.

Çarpıcı görsellere sahip yeni Immersive View (Sürükleyici Görünüm) özelliği dünya üzerindeki şehirlerin, önemli noktaların, binalarının, mekanlarının, restoranlarının ve sokaklarının adeta dijital bir kopyasını sunuyor. Bir drone gibi alanın etrafında gezinmeye imkan veren bu sürükleyici görünüm modu, Sokak Görünümü’nden (Street View) ve havadan görüntülerden milyarlarca görsellerin bir araya gelmesiyle oluşturuluyor.

Yarı artırılmış gerçeklik görünümü, seyahat planları yaparken bilinçli tercihler yapmaya ve rotalar oluşturmaya yardımcı oluyor. Örneğin Londra’ya bir gezi planlayan kullanıcılar yolcukları öncesi Google Haritalar üzerinden Big Ben ya da Westminster Sarayı etrafında küçük bir gezintiye çıkabiliyor, farklı açılardan bölgenin ve mekanların nasıl gözüktüğünü görebiliyor. Bununla birlikte “zaman kaydırıcısı” sayesinde günün farklı saatlerinde bölgenin nasıl göründüğünü de görmek mümkün oluyor.

Kentin simge yapılarında ve popüler mekanlarında gezinti

Immersive View, kullanıcıların tatil planlamalarına yardımcı olacak özellikler sunmasının yanı sıra hava ve trafik yoğunluğu gibi önemli metriklerde de bilgi akışı sağlıyor. Bir bölgedeki restoranların ya da popüler mekanların içlerinin nasıl gözüktüğünü keşfetmeye imkan tanıyor.

Google Haritalar’ı 3B deneyim alanına dönüştüren mod şimdilik yalnızca San Francisco, New York, Los Angeles, Tokyo ve Londra’da kullanılabiliyor. Mod şu anda birçok cihazda kullanılabiliyor. Önümüzdeki süreçte hem Android hem de iOS’ta tüm cihazlarda kullanılabilmesi bekleniyor.

Immersive View, dışında çevre dostu rotalar seçeneği de Google Haritalar’a ekleniyor. 2022’nin sonlarına doğru ABD dışında da kullanılabilecek özellik alternatif rotalarla yolculuğun iklim krizine etkisini minimize ediyor. Bu özellik geçtiğimiz yıl ABD ve Kanada için kullanıma sunulmuş 100 bin otomobile eşdeğer bir karbon emisyonundan tasarruf sağlamıştı.

Geliştiriciler Konferası’nın açılış günündeki oturuma bu bağlantı üzerinden ulaşabilir ve diğer yenilikler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Görsel: Google