Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gerçeklik Sınırlarını Sorgulatan Viral Açık Hava Reklamı

Gerçeklik Sınırlarını Sorgulatan Viral Açık Hava Reklamı

Londra'da toplu taşıma araçlarına dev kirpikler takarak rimel süren Maybelline'in CGI tabanlı son derece gerçekçi açık hava kampanyası sosyal medyada viral oldu.

CGI teknolojisiyle birlikte açık hava işlerinin üç boyutlu şovlara dönüştüğü, Times ve Piccadilly Circus meydanları gibi açık hava reklamcılığının küresel arterlerini domine ettiği şu günlerde, yaratıcılık düzeyi arttıkça gerçek ile sanal dünya arasındaki sınırlar da bulanıklaşıyor.

Maybelline, tamamen CGI teknolojisi kullanarak hazırladığı ancak son derece gerçekçi görünen yaratıcı çalışmasıyla kısa sürede sosyal medyada viral oldu. Gelişmiş toplu taşıma ağının sözlükteki karşılığı Londra’da tren ve otobüslere dev kirpikler yerleştiren New York merkezli kozmetik markası, araçların güzergahları üzerine yerleştirdiği büyük maskaralarla kirpikleri fırçaladı.

Maybelline Lash Sensational Sky High maskaranın tanıtımı için hazırlanan etkileşimli açık hava kampanyasının görüntüleri yalnızca TikTok üzerinde 100 milyonu aşkın görüntüleme alırken, kampanya kısa sürede sosyal medyada viral oldu. Instagram’da London Beautiful Life hesabı tarafından paylaşılan videoda, bir yolcu treninin ön kısmına yerleştirilen kirpiklerin istasyondaki devasa bir Lash Sensational Sky High Maskara tüpüyle fırçalandığı görülüyor.

Söz konusu görüntüler, sosyal medya kullanıcıları arasında sanal ve gerçek dünyanın sınırlarının sorgulandığı bir tartışmaya dönüştü. Otobüs ve trene takılı kalın ve hacimli kirpiklerin dev rimel ile süslenmesi o denli gerçekçi ve doğal bir iş ortaya çıkardı ki, kullanıcılar bu görüntülerin CGI teknolojisinden yararlanılarak hazırlandığını tahmin edemediler. Özellikle sinema sektöründe yaygın olarak kullanılan CGI (Computer Generated Imagery), temelde bir görüntüleme yazılımı kullanarak sabit veya hareketli görsel içerik oluşturma teknolojisi olarak adlandırılıyor.

Görseller: Twitter, Instagram, TikTok