Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Espor Dünyasının Yarattığı Fırsatlar Kristal Elma’da Tartışılacak

Espor Dünyasının Yarattığı Fırsatlar Kristal Elma’da Tartışılacak

Kristal Elma Festivali'nin birinci gününde Espor dünyasının diğer sektörler üzerindeki etkisi, geçmişi ve fırsatları değerlendirilecek.

Espor son 10 yıl içerisinde gittikçe büyüyen ve popülerleşen bir endüstri. 2000’lerin başında Güney Kore’deki Starcraft turnuvaları ile mimlenen ve yanına birkaç oyunu daha ekleyebileceğimiz sektör şu anda Counter Strike: Global Offensive, Hearthstone, League of Legends, Dota 2, Fortnite, PlayerUnknown’s Battlegrounds gibi geniş tür yelpazesiyle büyüyerek ve markaları kendine çekiyor. Hatta bölgesel, yerel turnuvalar artıyor ve her ölçekte büyük ilgiyle takip ediliyor. 30. yılını kutlayan Kristal Elma’da da InGame Group ev sahipliğinde Espor dünyasının tarihi, Türkiye’deki ve dünyadaki genişlemenin markalar, spor kulüpleri, medya ve yatırımcılar için yaratabileceği fırsatlar tartışılacak.

Oturumlar ücretsiz gerçekleşecek

Çatısı altında 4 oyun stüdyosu barındıran InGame Group‘un kurucu ortaklarından Tuncay Büyükoğlu’nun yapacağı açılış konuşmasıyla program başlayacak. MMOFPS türündeki oyunları Zula ve altındaki Zula SuperLig üzerinden oyuncu, izleyici ve sponsor ilişkisi ele alınacak. Ardından Türkiye Espor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Talha Karataş sahneye çıkacak ve Türk Espor’una dair öngörülerini paylaşacak. Hemen sonrasında ise Sporcu, Kulüp, Lig ve Sponsorluk Ekseninde Espor başlıklı oturumda Nezih Cihan Aksoy moderatörlüğünde Genco Alp (InGame Group Kurucu Ortağı) ve Erol Özmandıracı (GS Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi) yer alacak. Ve böylece programın ilk yarısı tamamlanacak.

İki saatlik akışın son yarısının ilk konuşmacısı Datalarla Türkiye’de ve Dünyada Espor Ekosistemi başlığıyla Nielsen Türkiye CEO’su Erdem Tolon olacak. Bu kez endüstriye verinin ışığında bakılacak ve değerlendirilecek. 16:40’ta PepsiCo Tüketici Promosyonları ve İşortaklıkları Müdürü Mehmet Behlil, Pepsi ve Zula işbirliğiyle hayata geçen projelerini vaka analizini elde ettikleri geri dönüşlerle birlikte paylaşacak. Sona yaklaşırken ise başlığıyla kendini anlatan ve ele alacağı konuya dair ipuçları içeren bir oturum yer alıyor; “Başarı Hikayesi: Türkiye’nin İlk Espor Dizisi “Tam Kafadan” Milyonlarca İzleyiciye Nasıl Ulaştı?” Kapanış ise Espor ile Gelişen & Değişen Medya Tüketim Alışkanlıkları isimli konuşmayla Twitch UK & Turkey Partnerships Lead unvanıyla Çisil Çakır tarafından gerçekleştirilecek.

Kristal Elma Festivali’nde gerçekleşecek olan E-spor oturumları ücretsiz olarak herkesin katılımına açık olarak gerçekleşecek. Detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

Görsel: Zula