Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Espor Dünyasına Lüks Moda Dokunuşu: Gucci Gaming Academy

Espor Dünyasına Lüks Moda Dokunuşu: Gucci Gaming Academy

Esporcuları destekleyen Gucci Gaming Academy, lüks moda endüstrisi ile espor dünyası arasındaki bağları güçlendirmeyi hedefliyor.

Çağın gerekliliklerine uygun olarak Metaverse stratejilerini şimdiden kurgulayan lüks markalar için, Web3’ün kanaat önderi konumundaki esporcular ve onların takipçi kitleleri büyük bir potansiyel oluşturuyor. İşte bu dev potansiyeli gören ve stratejisini buna göre kurgulayan lüks moda devi Gucci, kariyerinin başındaki umut vaat eden esporcuları destekleyecek Gucci Gaming Academy ile Web3 dünyasındakı yerini şimdiden sağlamlaştıracağa benziyor.

Lüks moda endüstrisinin yeni “oyun alanı” video oyun dünyası

Espor camiası ile dirsek temasına giren ilk marka elbette Gucci değil. 2019 yılında League of Legends ile bir işbirliği yapan Fransız moda markası Louis Vouitton, oyun için bir kapsül koleksiyon hazırlamıştı. Yine Armani ve Ralph Lauren gibi birçok marka, başarılı espor takımlarının stil sponsoru olmayı tercih etmişti. Ancak Gucci’nin video oyunları ile ilişkisi rakiplerine göre biraz daha “sıkı” sayılabilir. Çünkü marka 2018’den bu yana birçok espor takımı ile partnerlik yaptı ve Zepeto, The Sims, Animal Crossing gibi önemli oyunlarda marka olarak yer aldı. Tüm bunların yanı sıra vintage oyunlardan ilham alan kendi arcade oyun serisini çıkaran Gucci bu hamlesiyle kendini, “oyun camiasının moda endüstrisindeki temsilcisi” olarak konumlandırdı. Bu aşamada espor dünyasından Christopher “GeT_RiGhT” Alesund, Stephanie “missharvey” Harvey ve James Bardolph gibi önemli isimlerle işbirlikleri yapan Gucci Gaming Academy, özellikle Twitch’teki görünürlüğünü arttırmayı hedefliyor.

Bigumigu olarak, Web3’le ilişkisi son derece sıkı olan Gucci’nin arttırılmış gerçeklikte giyilebilen spor ayakkabı tasarımını daha önce konu etmiştik.

Gucci Gaming Academy genç esporcuları profesyonelliğe taşıyacak

Güncel verilere göre değeri 410 milyon Amerikan dolarına ulaşan ve şu an en değerli espor takımı olan TSM örneğini model alan ve özellikle Doğu Avrupa ülkelerinde yaşayan binlerce genç, geleceklerini espor üzerinden inşa etme eğilimindeler. İşte Doğu Avrupa’dan yükselen genç yetenekleri odağına koyan Gucci Gaming Academy,  Polonya’dan Brajan “DGL” Lemecha ve Lukasz “mwlky” Pachucki, Litvanya’dan Rokas “EspiranTo” Milasauskas ve Letonya’dan Mārtiņš “shadiyy” Gūtmani ile çalışmaya başladı. Önümüzdeki dönemde bu sayıyı arttıracaklarını açıklayan akademi yöneticileri, tıpkı futbol kulüpleri için yetenek avcılığı yapan scout’lar gibi çalışıyor. Espor pazarını çok yakından takip eden ekip, yıldızı parlayabilecek oyuncuları hiç vakit kaybetmeden aday listesine alıyor ve ve böylece işbirliği süreci başlıyor.

Gucci Gaming Academy, çatısı altına aldığı esporculara yalnızca stil desteği değil aynı zamanda mental sağlık desteği, dijital koçluk, sözleşme koçluğu, oyun antrenman desteği ve kişisel marka inşa etme atölyeleri de vaat ediyor.

Herhangi bir profesyonel espor takımla anlaşmadıkları sürece katılan oyuncuları 12 ay boyunca eğitimler vererek destekleyen Gucci Gaming Academy, endüstri devlerinden Faceit ile yürüttüğü ortaklık ile bu alanı sahiplendiğini rakiplerine ilan ediyor.

Görsel: Equilibrium