Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İş Yerinde Zorbalığa ve Cinsel İstismara Alet Olmayın

İş Yerinde Zorbalığa ve Cinsel İstismara Alet Olmayın

Rethink Canada, The British Columbia Construction Association için iş yerinde yaşanan uygunsuz davranışlara dikkat çeken animasyon filmler hazırladı.

Zorbalık, cinsel istismar veya taciz insanların günlük hayatta karşılaşılabileceği bir olay olmasının yanı sıra çalışma ortamında patronların veya üst kademe çalışanların işçilere uyguladığı uygunsuz davranışlar arasında yer alıyor. Don’t Be A Tool (Alet Olma) adlı animasyon serisi The British Columbia Construction Association (BCCA) (Britanya Kolumbiyası İnşaat Derneği) için hazırlandı. Serinin adından da direkt olarak anlaşılacağı gibi BCCA, birlikte çalışmanın önemine ve şirket içi problemli davranışlara dikkat çekmeye çalışıyor. Zorbalık, cinsel taciz ve iş yerinde şaka kılıfına sokularak yapılan münasebetsiz hareketlerin önüne geçme amacıyla hazırlanan reklam filmi bir seri animasyon içeriyor.

Reklam ajansı Rethink Canada tarafından hazırlanan filmler inşaat sektöründe sık karşılaşılan problemleri konu ediniyor. Her bir reklam filmi farklı bir konu üzerine yoğunlaşıyor. Animasyonlarda inşaat sırasında kullanılan alet edevat ürünlerinin kullanılması problemlere daha yumuşak bir açıdan yaklaşmayı sağlarken çalışanlara gerekli uyarıları da iletmeye devam ediyor.

Cinsel taciz, istismar ve zorbalık inşaat sektörünün problemleri arasında

BCCA, Construction Workforce Equity Project kapsamında gerçekleştirdiği uzun soluklu araştırmada, iş yerinde aşağılama, taciz ve ayrımcılığın en sık karşılaşılan problemler olduğunu raporladı. BCCA başkanı Chris Atchison çalışma alanında yaşanan bu tip davranışların azalması ve konu hakkında farkındalık yaratmak istedikleri için reklam filmlerini hazırladıklarını söylüyor. Her ne kadar işverenler ve işçiler zorbalık ve cinsel istismar konusunda ilerlemeler kaydediyor olsa bile inşaat sektörü bu tip utanç verici problemlerin yaşandığı birkaç sektörden biri durumunda bulunuyor. Şirketin şu anda 180 bin çalışanı bulunurken bunlardan sadece yüzde 5’ini kadınlar oluşturuyor. BBCA önümüzdeki on yıl içerisinde bu oranı yüzde 10 seviyelerine çekmek istiyor. Bunu sağlarken eşitlikçi bir politika yaratıp inşaat sektörünün üzerinden atamadığı problemleri azaltmayı hedefliyor

Rethink yönetici ortaklarından Morgan Tierney ise iş yerinde cinsiyet eşitliği ve cinsel taciz konularında oldukça fazla çalışmanın yapıldığını söylerken durumun ciddiyetinin iyi anlatılması için kısa yoldan durumun kendisine odaklandıklarını söylüyor. Karakter olarak kullanılan aletlerin ciddi problemleri abartılı ve tasasız yoldan anlatmalarına yardımcı olduğunu belirtti. Reklam filmleri, birlikte çalışarak herkesin işine yarayacak verimli yapılar yaratmanın mümkün olduğunu söyleyerek sona eriyor.

Künye

Müşteri: The British Columbia Construction Association
Ajans: Rethink, Kanada

Görsel: Youtube