Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dokunarak Hissedebileceğiniz Bir Marka

Dokunarak Hissedebileceğiniz Bir Marka

Sivil toplum kuruluşu CNIB herkesin dokunarak algılayabileceği tasarımla topluluğunun tüm üyelerinin hissedebileceği bir marka kimliği yaratıyor.

Markaların kimlik çalışması çoğunlukla görme duyusuna hitap ediyor. Renkler, logolar, tipografiler tüm tasarım sürecinde markayı görmek ön planda tutuluyor. Bu durum üzerine yoğunlaşan, Kanada’nın görme engelli veya kısmen görme engelli insanlarını destekleyen en büyük sivil toplum kuruluşları arasında yer alan CNIB Vakfı dokunma duyusuyla algılanabilen marka kimliğini hayata geçirdi. 31 Mayıs ile 6 Haziran tarihleri National AccessAbility Week (Ulusal Erişilebilirlik Haftası) kapsamında gerçekleştirilen kampanyada markanın herkes tarafından deneyimlenebiliyor olması hedeflendi.

Görme engelliler tasarım sürecinin içinde yer aldı

Zerotrillion, CNIB Vakfı’nın temsil ettiği grubu güçlendirme amacıyla kapsayıcı ve yenilikçi bir bakış açısı benimseyerek kullanıcıların dokunabileceği veya etkileşime girebileceği bir marka kimliği yarattılar.

Komünite üyelerinin beklentilerini tamamen karşılamak isteyen ekip, üyeler ile birlikte onların istekleri doğrultusunda çalışarak dokunma duyusunun ön planda olduğu tasarımlar üzerinde çalıştı. Onlar için değil onlarla birlikte mottosu ile hareket eden ajans; organizasyon, birlik ve düzen anahtar kelimeleri üzerinden ilerleyerek A Brand You Can Feel kimlik tasarımını ortaya koydu. Tasarım, düzensiz çizgilerden daha düzenli, birbirine paralel ve organize çizgilere doğru ilerleyen bir yapıya sahip. Bu dokunarak algılayan kişilere birlik olmuş bir araya gelmiş hissi uyandırıyor.

Geleneksel marka kimliklerinin aksine görme engelli topluluklar için bir girişimde bulunmak isteyen CNIB kapsayıcı bir tasarım örneği oluşturma hedefiyle yola çıkıyor. Marka kimliği dış tabelalardan, not defterlerine, kupalardan kartvizitlere kadar çeşitli eşyaların ve yüzeylerin üstünde bulunuyor.

Bu sayede vakıf üyeleri ve topluluğun diğer katılımcıları, CNIB Toronto Community Hub içerisine girdiği andan itibaren tamamen etraflarını saran bu deneyimi yaşayabiliyor. Markayı hissedebiliyor.

Künye

Müşteri: Canadian National Institute for the Blind
Ajans: Zerotrillion, Toronto

Görsel: YouTube, adsoftheworld