Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ünlü Logolar Maketlerle Yeniden Kurgulandı

Ünlü Logolar Maketlerle Yeniden Kurgulandı

Vatsal Kataria, ünlü markaların logolarını DRAMATIC SERIES adlı diorama projesiyle yeniden yaratıyor.

Tasarımcıların marka logoları ve marka kimlikleri üzerinde çeşitli oynamalar yaptıkları keyifli projelerle sık sık karşılaşıyoruz. Burcu Gunister ve Erşan Develier’in küresel markaları Türkçeleştirdiği proje, kalorileriyle yer değiştiren markalar, Tolga Gündoğdu’nun markaların zayıflamış hallerini tasarladığı If Brands Lost Weight, logo renkleri takas edilen markalar, aksiyon figürü markalar, ünlü logoları klasik eserlerle harmanlayan Logo+Art, ünlü logolara kaligrafik dokunuş yapan Brand by Hand ve Vinicius Araújo’nun marka alfabesi bu türden unutulmaz projeler arasında yerini aldı. Profesyonel konsept fotoğrafçısı Vatsal Kataria, DRAMATIC SERIES adlı projesinde çeşitli malzemelerle ünlü markaların logolarını diorama olarak yeniden tasarladı.

Dioramalarla yeniden yaratılan marka logoları

Bir hikayeniz ya da bir fikriniz varsa dioramalar; 3 boyutlu modeller, maketler ve ışık oyunları yardımıyla kendinizi ifade etmenin en güzel yollarından biri. Vatsal Kataria da bu yolu tercih etmiş ve marka logoları için adeta üç boyutlu büyük tablolar yaratmış. Diyoramalar görünüm olarak oyuncu bir yaklaşıma sahipler. Kataria kurgularında çoğunlukla dağ, taş, kayalar, buz ve deniz gibi doğal manzaralar kullanmayı tercih etmiş ve bunların her birini kendi elleriyle tek tek inşa etmiş. Kataria için bu kişisel projesi bir tür yaratıcılık antrenmanı. Çünkü yaratıcı yönünü aktif tutarsa müşterilerine daha farklı konseptler önerebileceğine inanıyor.

Yüksek teknoloji olmadan yaratıcılık

Fotoğrafçı, 3 boyutlu minyatür modelleme üzerinden kurguladığı fotoğraflarda o kadar başarılı ki, internet sitesine göz attığınızda fotoğraflardaki nesnelerin maket olduğuna inanmakta zorluk çekiyorsunuz. Modellerinde strafor, kağıt, boya ve tutkal gibi basit malzemeler kullanan Kataria, yüksek teknoloji olmadan da yüksek kalitede yaratıcı işler yapılabileceğini göstermek ve herkese bu açıdan ilham vermek istiyor.

Görsel: Facebook/vatkatphhotography