Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Netflix’ten Kahramanı Sessiz Bir Film

Netflix’ten Kahramanı Sessiz Bir Film

Moon ve Source Code filmlerinin yönetmeni Duncan Jones, Netflix'in yeni filminde neo-Berlin sokaklarında sessiz bir kahramanı takibe alıyor.

Blade Runner, Ghost in the Shell gibi yapımlardan beridir sinema ve dizi sektörü yönünü cyberpunk (siberpunk) ya da neo-noir taraflara döndürmeye başladı. Ama bu yapımların yeniden çekimlerinden bahsediyorum; orijinal anime ve filmden değil. Özellikle Netflix’te bilim kurgu izleyecek hedef kitleye baktığımızda onların cyberpunk gibi türleri internette daha çok konuştuğunu ya da bu türleri daha çok tükettiğini görebiliyoruz. O yüzden Netflix’in Dark gibi zaman yolculuğu üzerine bir dizi yapması kadar Altered Carbon gibi bir cyberpunk dizi yapması da gayet doğal bir süreç. Ya da Mute (Sessiz Kahraman) gibi film yapması.

Neo-Berlin’de, Sessiz Bir Kahramanın Peşinde

Yakın gelecekte geçen Mute (Sessiz Kahraman), karmaşık ve çoğu zaman acımasız bir şehir olan Berlin’de yaşayan bir gencin hikâyesini konu alıyor. Leo çocukluğundan geçirdiği bir kaza yüzünden konuşma yetisini kaybetmiştir. Leo filmde şehrin karanlık ve çetrefilli sokaklarında hayatındaki tek güzel şeyi, güzeller güzeli sevgilisini aramaktadır. Leo, iz bırakmadan kaybolan sevgilisini ararken Cactus Bill ve Duck adlarında iki cerrahla tanışır. Duncan Jones, kaleme alıp yönettiği filmde maddiyatla dolu bir dünyada aşk ve sevginin hâlâ var olabileceğini bizlere göstermeyi çabalıyor.

Moon ve Source Code filmlerinin yönetmeni Duncan Jones’un yönettiği, başrollerinde Alexander Skarsgård, Paul Rudd ve Justin Theroux’un yer aldığı Mute, bizleri Berlin’in fütüristik yer altında yolculuğa çıkaracak. Mute; 2016 Warcraft, 2011 Source Code ve eleştirmenlerce çok beğenilen 2009 filmi Moon’u takiben Duncan Jones’un yönettiği dördüncü filmi. Mute yönetmenin filmografisinden en çok Source Code’la uyuşacak gibi duruyor. Bu filmde de insan dramasını bol miktarda aksiyonla birleştirdiği görülüyor fragmandan. Anlaşılan güzel sinematografiye sahip bir gerilim filmi bizleri bekliyor. Duncan Jones’un yazının başında da bahsettiğimiz Blade Runner, Ghost in the Shell ve Akira gibi yapımlardan ilham aldığı da fragmandan belli oluyor.

Yönetmen Mute filminden kendi Don Kişot’u olarak bahsediyor. Filmin ilk ham senaryosunu 2003’te yazmış hatta. Oyuncular da iyi bir kadro. Paul Rudd normalde komedi insanı olmasına rağmen farklı filmlerde rol almayı seviyor. Justin Theroux’u ise David Lynch’in unutulmaz yapımı Mulholland Drive‘dan tanıyoruz. Bir de tabii Alexander Skarsgård var, kendisi True Blood ile tüm dünyaya merhaba dedi ama filmografisine gerçekten dikkat ederek kariyerini oluşturuyor.

Duncan Jones ve Michael Robert Johnson tarafından kaleme alınan Mute’un yapımcılığında Stuart Fenegan’ın ve yürütücü yapımcılığında ise Charles J.D. Schissel ile Trevor Beattie var. Mute, 23 Şubat 2018’de tüm dünya ile aynı anda sadece Netflix’te gösterime girecek.

Görsel: Netflix