Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Anime Film Reklamı Önünden Geçeni Tutuklayıp Öldürüyor

Anime Film Reklamı Önünden Geçeni Tutuklayıp Öldürüyor

Japon animasyon dizisinin yeni filmi için interaktif açıkhava kampanyası ne kadar suçlu olabileceğinizi ölçüp yargılıyor.

Japon animasyon endüstrisi içinde yapımların yayın politikası dönemsel ve yapımsal farklılık gösterebiliyor. Genellikle önce çizgi roman sonra animasyon yayınlanırken, kimi zaman animasyonun topladığı ilgiyle çizgi roman serisi yayınlanmaya başlıyor. Keza animasyon serilerine paralel veya devam olarak yayınlanan filmler de farklı amaçlarla yola çıkabiliyor.

Son birkaç yıldır Japon animasyonlarında sürüklenip izleyeceğim yapım sayısı azaldı. En azından bir önceki beş yıllık döneme göre yayın ve yapım türü anlayışının değiştiğini söyleyebiliriz. Fakat geçtiğimiz yıl yayınlanan Psycho-Pass; seinen, cyberpunk, bilim kurgu ve polisiye alanında başarılı bir yapım olarak kendinden söz ettiriyor. Bu popülerliği sayesinde iki sezonu arasında bir film yayınladı.

Bugün Japonya’da vizyona giren Psycho-Pass Movie‘nin açık hava reklam kampanyasında Kinect kullanılarak insanların yüz taramaları yapılarak ne kadar suçlu olduğu ifşa ediliyor. Animasyon serisi, makinelerin hükmünde yaşayan bir dünyada insanların suçu işlemen önce yargılanıp infaz edildiği bir distopyayı anlatıyor. Açıkhava giydirmesi de önünden geçen insanları tarayıp numaralandırarak interaktif bir deneyimle sıradan insanları kurgunun içine sokuyor.

Görsel; Toshi Nakamura/Kotaku
Son görsel; Rozu