Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Doğaya Muzip Dokunuşlar

Doğaya Muzip Dokunuşlar

Estelle Chrétien'ın muzip bir yaklaşımla ürettiği arazi sanatı işleri ve yerleştirmeleri, insanın kırsal alanlarla etkileşim biçimleri üzerine birer deney niteliğinde.

Arazi sanatı alanında genellikle şiirsel, bazen tekinsiz bazen de çevreye dair söyleyecek sözü olan mesajlı işler üretiliyor. Gelişmiş projeksiyon cihazları sayesinde işin içine teknoloii de karışmış durumda. Bu örneklerin hepsine buradan göz atabilirsiniz. Estelle Chrétien ise işin içine mizahını katarak diğer arazi sanatçılarının arasından sıyrılıyor.

Beklenmedik noktalarda, beklenmedik görüntüler

Estelle Chrétien kendi yaşadığı yer olan Nancy’de (Fransa) ve Avrupa’nın bazı diğer noktalarında işler üretmiş. Çimenli alanlar, tarlalar, ormanlık vadiler onun haylaz karışık medya müdahaleleri için tercih ettiği türde yerler. Gauillant adını verdiği oyuncu bir yaklaşımla doğal alanlara kendi küçük müdahalelerini yapıyor. Çalışmaları fikir olarak, tesadüfi karşılaşmalar yoluyla ortaya çıkıyor. Aynı şekilde izleyiciye de eserlerini açık hava sergisi gibi bir ortamda tesadüfi karşılaşmalar yoluyla gösteriyor. Eserleri gördüğünüz anda elinizde olmadan tebessüm ediyorsunuz.

Estelle Chrétien

Chrétien, çevresini genellikle mizahi veya ironik bir insanbiçimlendirme yoluyla inceliyor. Bu şekilde, kırsal alanlarla etkileşim biçimimiz üzerine deneyler yapıyor. Bu deneyler, beklenmedik noktalarda sıradan malzemelerle gerçekleştirilmiş müdahalelerden oluşuyor.

Büyük beden külotlarla süslenmiş ağaçlardan oluşan yerleştirme serisi Underneath, çimenlik alandaki yarığı dikişe ihtiyaç duyan bir yara gibi gösteren Land Operation en çok dikkat çeken işleri arasında.

Sanatçı şu anda, bu yaz Fransa’da gerçekleştireceği yeni bir açık hava projesine hazırlanıyor. Çalışmalarına internet sitesi üzerinden göz atabilir, Instagram’ı üzerinden yenilerini takip edebilirsiniz.

Estelle Chrétien

Görsel: Estelle Chrétien