Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Harley-Davidson’dan Elektrikli Bisiklet

Harley-Davidson’dan Elektrikli Bisiklet

Harley-Davidson, elektrikli bisiklet pazarına 2021 yılında çıkaracağı Serial 1 Cycle isimli modeliyle giriyor.

Elektrikli bisiklet tasarımlarında Kickstarter’da fonlanan yeni girişimlerden, alternatif tasarımlara veya piyasaya çıkan paylaşımlı bisikletlere kadar birçok haber yayınladık. Fütüristik tasarımıyla Reevo, şişirilebilir elektrikli bisiklet Poimo, katlanır portatif bisiklet HiMo H1, çift ön tekerlekli Electric Juggernaut MDV, Uber’in bisiklet paylaşım servisi Jump. Şimdi bu alana motosiklet denildiği zaman ilk akla gelen markalardan olan Harley-Davidson da dahil oluyor. Elektrikli bisiklet pazarının pandemiyle birlikte daha hızlı büyüyeceğini düşünen marka Serial 1 Cycle ile pazara giriyor.

Serial 1 Cycle ismi markanın en eski modelinden geliyor

Elektrikli bisiklet için ayrı bir birim kuran Harley-Davidson, son birkaç yıldır projesi üzerinde çalışıyordu. Ancak bisikletin görünümü veya piyasaya çıkış tarihle ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyordu. Marka geçtiğimiz günlerde modelin prototipini paylaşarak heyecanı bir üst noktaya taşıdı.

Serial 1 Cycle isimli elektrikli bisiklet, motosiklet üreticisinin ürün geliştirme merkezinde tasarlanıyor. Bu ismin seçilme nedeni de özel. Harley-Davidson’ın 1903 yılında tanıttığı ve en eski modeli olarak bilinen Serial Number One’a gönderme yapılıyor. Tasarımsal açıdan 1903 yılındaki motosiklete benzeyen Serial 1 Cycle, markanın adına yakışır detaylara sahip. Beyaz lastikleri, deri selesi, gidonu ve siyah çerçevesiyle 1903 yılındaki motosikletin tasarımını andırıyor. Pil, ön kısımdaki iskeletin içerisine saklanmış. Elektrikli motor ise pedalların olduğu bölümde yer alıyor.

Bisikletin 2021 yılında piyasaya çıkması planlanıyor

Harley-Davidson, Serial 1 Cycle modelinin tasarımı dışında henüz teknik bir detay paylaşmadı. Motorun gücü, pil kullanım süresi, menzil veya sürüş modlarıyla ilgili detaylı bilgiler ilerleyen zamanlarda açıklanacak. Mart 2021 gibi piyasaya çıkması beklenen elektrikli bisikletin fiyatı da henüz bilinmiyor. Ancak serial1.com sitesinde bir sayaç bulunuyor. 17 gün sonra yeni bilgiler paylaşılacak. Teknik bilgiler, fiyat ve ön sipariş ile ilgili detaylar sayılı günlerin ardından paylaşılabilir.

https://www.instagram.com/p/CG3Py1nFIDD/

https://www.instagram.com/p/CG8OcARpKbI/

Görsel: Serial 1 Cycle