Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Katlanır Portatif Elektrikli Bisiklet: HiMo H1

Katlanır Portatif Elektrikli Bisiklet: HiMo H1

Indiegogo’da fonlanan elektrikli katlanır bisiklet HiMo H1 14,5 kilo ağırlığında ve katlanınca bir çantaya sığacak kadar küçülebiliyor.

Elektrikli bisikletler şehir ulaşımı için alternatif ve çevre dostu çözüm sunan bir ulaşım aracı. Web Summit 2019’da tanıtılan NIU Aero EB-01, motor destekli hızlanma sağlayan Cowboy, çift ön tekerli elektrikli bisiklet Electric Juggernaut MDV ve Uber’in satı aldığı bisiklet paylaşım servisi Jump bu kategorideki girişimlere örnek gösterilebilir.

Elektrikli bisikletler güç konusunda yardımcı olurken farklı bir problemi beraberinde getiriyor. Pilleri ile beraber hatırı sayılır bir ağırlığa ulaşan bisikletler taşınma konusunda sıkıntı yaratıyor. Kullanılmadığı zamanlarda bisikletin taşınabilmesi için hem katlanabilir hem de hafif olması gerekiyor. Bu özellikleri sağlayan örnekler arasında CES 2018’de tanıtılan katlanır elektrikli bisikleti andıran Stigo ve Xiaomi’nin Mi QiCycle isimli elektrikli bisikleti bulunuyor.

HiMo H1 sürücü deneyimini ön plana koyuyor

Indiegogo’da fonlanan ve portatif oluşuyla dikkat çeken benzer bir katlanabilir elektrikli bisiklet girişimi daha var. HiMo H1 ismi verilen bu bisiklet katlanabilir oluşu ve tasarımı sayesinde neredeyse bir sırt çantasına sığabilecek kadar küçülüyor. Bu özellikleriyle kullanıcı elektrikli bisikleti gittiği her yerde yanında taşıyabiliyor.

Tasarım sürecinde sürücüyü ön plana koyan ekip 2 yıllık bir çalışmanın ardından ürünü ortaya çıkarmış. HiMo H1 hem sürüş sırasında hem de sonrasında kullanıcının işini kolaylaştıran özelliklere sahip. Katlandığında kutu gibi olan bisikletin yüksekliği sürücünün duruşuna ve vücuduna göre ayarlanabiliyor. Gidonun bağlı olduğu uzantı ve sele bölümü isteğe göre uzatılabiliyor.

Aliminyum alaşımlı bisiklet iskeletini yaklaşık 18 santimetre genişliğinde lastikler taşıyor. Lastikler darbe emici özelliği sayesinde sürücüye güvenli ve rahat bir sürüş sunuyor.

Ön bölümde kullanıcı dostu sade bir LED ekran yer alıyor. LED ekranın altında açma kapama düğmesi ekranda ise hız bilgileri, farları açıp kapatmaya ve ayarlamaya yarayacak bölüm bulunuyor. Elektrikli bisikletin pil yüzdesine de ekrandan ulaşılabiliyor.

18 km/s maksimum hız ve 30 kilometreye kadar sürüş imkanı

Enerji tasarruflu 7500 mAh pili 30 kilometreye kadar sürüş imkanı tanıyor. Çıkarılabilir pili sayesinde portatif şarj imkanı sunuyor. Pil 1,8 kilogram ağırlığında. Dolayısıyla pil bitince bisikleti taşımak yerine sadece pili çıkarıp şarja götürmek oldukça kolay oluyor. Pilin tam dolum süresi ise 4 ila 6 saat arasında değişiyor. Pil, akıllı ve enerji tasarruflu olmasının yanı sıra dayanıklı da. Yaratıcı ekip HiMo H1 pilinin yıllar boyunca dayanacağının garantisini veriyor. 18 km/s hıza kadar çıkabilen bisikletin ağırlığı 14,5 kilo ve 100 kiloya kadar ağırlığı taşıyabiliyor.

HiMo H1, Shanghai HiMo Electric Technology tarafından geliştirildi. Şirketin kurucuları Jason Lu ve James Zhao pazarlama, mekanik ve mühendislik alanlarında 20 yılı aşkın bir tecrübeye sahip. Her ne kadar Indiegogo’da yer belirtilmiş olmasa da Xiaomi’ninde benzer özelliklere ve tasarıma sahip bir katlanan elektrikli bisikleti bulunuyor. Kasım 2019’da tanıtımı yapılan bisiklet çeşitli internet sitelerinde satışa sunulmuş.

Görsel: Indiegogo