Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
DJI’in Telefon Büyüklüğündeki Yeni Drone’u: Spark

DJI’in Telefon Büyüklüğündeki Yeni Drone’u: Spark

DJI'in eğlence faktörünü önce çıkardığı yeni drone'u Spark gündelik amaçla havada bir göze ihtiyaç duyanlar hedeflenerek tasarlandı.

Dünyanın en büyük drone üreticilerinden DJI, profesyoneller için geliştirdiği Inspire ve üst düzey tüketicilere sunduğu Phantom modellerinin yanı sıra araçlarını küçültmeye ve daha fazla kişiye hitap etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında piyasaya çıkan DJI’ın küçük drone’u Mavic, boyutuyla ilgi çekerken teknik özellikleriyle kimi kullanıcıları tatmin etmemişti.

DJI bu kez çıtayı yükselterek son kullanıcıya yönelik minicik bir drone yayınladı. DJI Spark, o kadar küçük ki, iPhone 5 ile aynı büyüklüğe sahip. Günümüzde akıllı telefonların da büyüdüğünü göz önüne alırsak birçok insanın akıllı telefonundan daha küçük diyebiliriz. Otomatik havalanma, el hareketleriyle kontrol etme ve yüz tanıma teknolojilerini kullanan Spark, kapalı alanlarda bile güvenle havalanıyor. Çünkü DJI’ın Phantom 4 ile birlikte tanıttığı engel algılama teknolojisine sahip. İster evinizin salonunda selfie çekiyor olun ister 30 metro yükseklikte manzara görüntüsü çekiyor olun Spark’ın önüne bir insan veya bir ağaç fark etmez bir engel çıktığı anda duruyor. Eğer hareket halindeyseniz de Spark gibi rotanız dahilinde takip ederek akıcı ve titremeyen görüntüler kaydediyor.

Film yapımcıları ve profesyonellerin arzulayacağı performans değerlerine sahip olmasa da drone’ununu cebine atıp dışarı çıkan ve eğlence amaçlı kullanacak olanların ihtiyaçları karşılayabilecek güçte. 1080p azami çözünürlüğe sahip olan Spark, 4K desteği sunmuyor. Ayrıca kamerası dikey eksende hareket edebilirken yatay eksende dönemiyor. Yani sağdaki veya soldaki bir noktadan görüntü almak isterseniz aracı döndürmeniz gerekiyor.

Akıllı telefon, DJI kontrol kumandası, DJI Googles veya el hareketleriyle kontrol edilebilen DJI Spark, saatte 50 km hıza çıkabiliyor ve havada 16 dakika kalabiliyor. Havadan görüntü çekerek yaşamını renklendirmek isteyenler için tasarlanan Spark, 499 dolar’dan DJI mağazalarında satışa çıktı. DJI’ın diğer drone’larının fiyatları ise ise Mavic Pro 999 dolar, Phantom 4 1.499 dolar, Inspire 2 2.999 olarak olarak listeleniyor. Bu yelpazede Spark, adeta DJI’ın sunduğu giriş seviye bir araç olarak konumlanıyor.

Aşağıda, DJI’ın resmi olarak yayınladığı tanıtım videolarını ve sonrasında Casey Neistat ile Marques Brownlee’nin Spark ile aldığı görüntüler eşliğinde Mavic ve Inspire ile karşılaştırdıkları incelemeleri bulabilirsiniz.

Görsel: DJI