Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Etkinlik ve Sahne Gösterileri Trendleri: BMW 7 Serisi Holografik Performans

Etkinlik ve Sahne Gösterileri Trendleri: BMW 7 Serisi Holografik Performans

Sıla Sveta'nın BMW 7 Serisi için hazırladığı 7 Questions to Yourself holografik performansı etkinlik tasarımında ufuk açısı öğeler içeriyor.

Bu başlığın altında o kadar çok farklı teknolojinin bir araya geldiği iş/proje gösterilebilir ki gerçekten sayısız. Dikkat çekmeye çalışacağımız kısım ise; içeriği, kurgusu veya farklı teknolojileri bir arada kullanarak yarattığı etkiler ile her uygulamada Dünyaya mal olan trendler yaratılma noktasına gelinmesidir. Tıpkı modacıların yaz, kış koleksiyonları ile yarattığı, o senenin trendleri gibi.

Bu trend yaklaşımı ise beraberinde; sadece yapıldığı alanda ki sınırlı kitle ile değil, sayısı milyonları bulan bir çok dijital platformlarda marka etkileşimlerini de beraberinde getirmekte. Bu bakış açısının bir diğer yansımasıda (belki de en önemli yansıması), yaratıcılığın ve hayal gücünün gelişmesi yönünde.

Bunun en güzel örneklerinden biri olarak ilk bölümde;

BMW 7 Serisi “7 Questions to Yourself”

Sahne üzerinde, hologram teknolojisi kullanılarak yapılmış bir proje. İşlenişi, görselleştirilmesi ve uygulaması ile oldukça başarılı bir sonuç elde edilmiş.

Sıla Sveta imzasını taşıyan bu proje de yakın dönem geçmişte etkinliklere girmiş olan hologram teknolojisinin nasıl bir trend haline gelip bizlerin (etkinlik dünyasının) hayatına farklı bir dokunuşla sununabileceğine çok güzel bir örnek oluyor.

Hikayenin kurgusu, çekimleri, sahne üzerinde ki uygulaması neden trend yarattığının açık bir göstergesi. Gerçek ile holografik görüntünün işlenişi teknik olarak zor olmasına karşın hazırlık aşamalarında ki detaylı çalışma sonucun nasıl güçlü olabileceğini göstermekte.

Video içerisinde sahne arkası görüntülerde, sunumun çok basit bir alt yapısı olmadığı açıkça gözler önüne sermekte. Dansçının provalarında ki özenden, su içerisinde ki özel çekim alanlarının yaratılması projenin nasıl ele alındığını göstermekte.

2015 Senesinde yapılmış olmasına rağmen halen hologram teknolojisinin etkinlik sektöründe ki en güzel örnekleri arasında olmaya devam etmektedir.

Künye:

Ajans: Sıla Sveta
Sanat Yönetmeni: Arthur Kondrashenkov
Proje Yönetmeni: Sveta Yermolayeva
Süpervizör: Maxim Chepukhalin
Teknik Yönetmen: Mursal Mamedov
Tasarımcı: Vitaly Babich, Filat Matveev, Sergey Maslov, Daria Shurkina, Nastia Chamkina, Anatoly Belikov, Vitaly Zykov, Alexey Churochkin, Maksim Bitiukov, Polina Sukhanova
Görüntü Yönetmeni: Evgeny Arkhipov
AC: Konstantin Bykovskiy
Teknik Mühendis: Denis Akopov, Dmitry Masaidov
Sahne Yönetmeni: Philipp Grigorian
Koreografi: Oleg Glushkov
Dansçı: Denis Medvedev
Müzik ve Ses Tasarım: Monoleak
Işık Tasarım: Stepan Novikov

Görsel: YouTube