Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Etkinlik ve Sahne Gösterileri Trendleri: League Of Legends Dünya Finali Açılış Seremonisi

Etkinlik ve Sahne Gösterileri Trendleri: League Of Legends Dünya Finali Açılış Seremonisi

Elektronik spor dünyası milyarlarca insana ulaşırken, bunu sadece oyunlarla değil açılış seremonisiyle de yapıyor.​​

Başlıktan da anlaşılacağı gibi elektronik oyunların dünyası artık binlerce insanı belirli bir günde aynı alana toplayacak güçte. Bu kalabalık sanki basketbol dünya finalindeki gibi stadyumu tamamen doldurmuş. Fakat bu sefer sahadakiler, bir elektronik spor takımının oyuncuları. Sahneye çıkışları basketbolcuları aratmayacak gösterişte belki de çok daha fazlası. Takımlar 4 tarafı özel bir perde ile çevrilmiş salonun ortasındaki sahneye çıkıyorlar. Fakat çıkışlarından önceki gösteri ise son derece etkileyici.

Bu açılış seremonisi için 41 kişilik ekip uzun süren bir çalışma gerçekleştirmiş. Dört perdeli bir sistem ve zemin üzerine yapılan projeksiyon yansıtma (projection mapping) gösterinin ana temelini oluşturmakta. Ek olarak, olaya inanılmaz bir boyut kazandıran perdelerin ortasında ki özel tasarım bir küp. Bu küpün boyut kazandırmasının dışında ki özelliği ise canlı performans için hazırlanmış sahnesi olması. Zedd bu turnuva için hazırladığı Ignite parçasıyla gösterinin son kısmında bu küp içerisinde devreye giriyor.

Ön hazırlık sürecinin en önemli kısmı; hazırlığın sadece ekran üzerinden değil, tüm gösterinin mini bir modelinin yapılarak hacimsel projeksiyon testlerinin (volimetric projection tests) adım adım yapılması oluşturmuş. Bunu animasyonlar, tüm modellerin bu yapıya göre modellenmesi, küpün açılışı, kahramanların görüntülerinin uyarlanması izlemiş.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi gösteriye kalabalık bir filarmoni orkestrası da eşlik ediyor. Bu da izleyicide bırakılan izi oldukça artıran bir faktör oluyor. Toplamda 6 dakika süren bu açılış seremonisi inanılmaz bir etki yaratmış ve şampiyona dahilinde sosyal medyada milyonlara ulaşmış.

Künye:

Görsel: YouTube