Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
4K Farkıyla Katlanır Cep Drone’u

4K Farkıyla Katlanır Cep Drone’u

Moment Drone, korumalı pervaneleri ve katlanır yapısıyla her yere kolayca taşınan bir cep drone'u. Rakiplerinden ayrıştığı nokta ise 4K video kaydetmesi.

Birkaç yıl önce drone’ların fiyatları bir tık daha yukarıdayken ve henüz son kullanıcıya ulaşan bu kadar çok ürün yokken drone’ların insan hayatında ne denli farklar yaratacağını konuşurduk. Afet bölgelerinde arama, haritalama desteği olsun yarış ligleri olsun, market alışverişimizi eve teslim etmek olsun onlarca katkı sağlayacağını öngörüyorduk. Tabii bunun peşinden drone’ların uçabileceği alanlar konusunda düzenlemeler yapıldı. Ki bu düzenlemeler ABD’de de olduğu gibi Türkiye’de de var. Şu anda ise ticari drone’ların ana kullanım alanı vlogger’lara stok görüntü sağlaması.

Yasal düzenlemeler ışığında drone dünyası

Drone’lar yasal düzenlemeler sonrasında resmi kurumlara kaydedilmesi gereken ağırlığın üzerindekiler ve altındakiler olarak ikiye ayrıldı. Ve film çekimi gibi profesyonel amaçlar için üretilmeyen ticari drone’lar da piyasaya çıkmaya başladı. Indiegogo’da fonlanmaya ve ön talep toplamaya devam eden Moment Drone da bu zincirin son halkalarından. Drone’larda artık standart haline gelmeye başlayan akıllı telefonla kontrol etme, otomatik takip etme ve tek tuşla geri çağırma özellikleri var. Ancak bunun dışında katlanarak kolayca taşınma ve 4K video kaydetme gibi meziyetleri de var.

15 dakika uçuş süresi sunan Moment Drone için bu sürenin piyasa ortalamalarında ve kabul edilebilir olduğunu söyleyebilirim. Ve sunduklarına, vadettiklerine, bakacak olursak karşısında rakip olarak iki rakip bulunuyor. İlki bir drone’dan çok, “kendi kendine uçan kişisel fotoğrafçı” olarak tanıtılan Hover Camera, ikincisi ise DJI’ın telefon büyüklüğündeki 500 dolarlık drone’u Spark.

200 dolara deneysel oyuncak

Çin’in teknoloji imalathanesi Shenzhen merkezli Moment Drone, erken fonlayanlar için satış fiyatını 200 dolar olarak belirlemiş. Küçük ve katlanabilir yapısı ve hafifliğiyle de birleşince rakiplerine göre ucuz bir alternatife dönüşüyor. Bunun sebepleri arasında lojistik avantajları olduğunu da hesaba katarsak deneysel ve eğlence amaçlı yaklaşılabilecek bir ürün. Ancak tek keskin farkının 4K video olduğunu ve 4K görüntüyü sorunsuz oynatan ve işleyen teknolojinin henüz yaygınlaşmadığını düşününce son tahlilde elimize ince elenip sık dokunması gereken satın alma kararı kalıyor.