Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Benzersiz Bir Stile Sahip Nakış Figürler

Benzersiz Bir Stile Sahip Nakış Figürler

Endonezyalı sanatçı nengiren, minik nakış figürleri için her gün farklı bir kombin yaratıyor.

Eserlerinde nakış tekniğini kullanan çağdaş sanatçılar bizlere her defasında bu alanda yaratıcılığın sınırsız olduğunu bir kez daha gösteriyor. Hem nakışla daha önce ele alınmamış konular seçiyorlar hem de estetik ve teknik açıdan kendi inşa ettikleri özgün üretim süreçlerini uyguluyorlar. Uzaylı nakışları, tipografi nakışları, el işi CMYK kataloğu, soyut nakışlar ve 3 boyutlu mutfak nakışları gibi daha önce yer verdiğimiz nakış çalışmaları bunun en güzel örnekleriydi. Endonezyalı sanatçı Irene Saputra namıdiğer nengiren de nakışla kendini benzersiz bir şekilde ifade eden isimlerden.

Doğaçlama kombinler

nengiren’in abartılı aksesuarlar takan ve ilginç giysiler giyen Nona Kecil isimli nakış karakteri, modanın olanaklarını sınıyor. Kıyafetleri taşıyan bu model, esmer kısa saçlı bir kadın figürü. İsmi de “küçük kadın” anlamına geliyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

nengiren (@nengiren)’in paylaştığı bir gönderi

Sanatçının nakışları; grafik tasarım geçmişinden, illüstrasyon deneyiminden ve modaya olan ilgisinden besleniyor. Tiipografik motifler, gösterişli desenler, renk kombinasyonları ve doku her kıyafeti eşsiz kılıyor. Canlı renklerdeki iplikler, kusursuz dikişler ve geometrik yaklaşım bir araya gelerek benzersiz bir bütün oluşturuyor.

nengiren çalışmalarını, önceden hiçbir planlama yapmadan yaratıyor. Böylece her seferinde doğaçlama bir şekilde “günün kombini”ni işliyor. nengiren’e göre, Nona Kecil’in gelişimi kendisinin sanat yolculuğumu yansıtıyor. Başlangıçta basit OOTD’ler (outfit of the day/günün kombini) yumuşak renkler ve basit desenlerden oluşuyormuşi. Anne olduktan sonra ise bir dönüm noktası yaşamış. Oğluna ayırdığı zamanla sanatına ayırdığı zamanı dengelemeye uğraşması deneyimlerini yoğunlaştırmış. Böylece işlediği kıyafetler daha etkileyici ve ayrıntılı olmaya başlamış.

Nakışları için sipariş aldığı çevrim içi katalog hesabını buradan, diğer paylaşımlarını ise şuradan takip edebilirsiniz.

Görsel: nengiren