Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fotoğraf Karesi Gibi Nakışlar

Fotoğraf Karesi Gibi Nakışlar

Nakış sanatçısı Floor Giebels, çoğunlukla kadınlara ve özellikle de saçlara odaklanan gerçekçi nakışlar üretiyor.

Günümüzün nakış sanatçıları, bize geleneksel bir tekniğin nasıl sınırsız biçimde bugüne uyarlanabileceğini defalarca gösterdi. Biçimsel yaklaşımlarının yanı sıra nakışla daha önce ele alınmamış konular seçerek de yaratıcılıklarını ortaya koydular. Örneğin; nakışla yaratılmış polaroid manzaralar, dinozor fosili nakışlarıuzaylı nakışlarıtipografi nakışlarıel işi CMYK kataloğusoyut nakışlar ve kuş bakışı manzaralar yapıldığına şahit olduk. Şimdi yine hem biçim hem de konu seçimi açısından ayırt edici bir yaklaşım var karşımızda. Floor Giebels‘in, arkadan tasvir edilmiş gerçekçi figürleri.

Baskılı kumaş üzerine nakış

İster dağınık bir topuz, ister basit bir örgü, isterse rüzgarda savrulan saçlar olsun Floor Giebels her tür saçın hareketini ve görünümünü nakış olarak tasvir edebiliyor. Çalışmalarında yinelenen tema, Giebels’in yaratıcı enerjisini saça odaklamasına olanak tanıyan sırtı izleyiciye dönük kadın figürü. Derinlik ve gölgelendirme için iplik katmanlarını kullanan sanatçı, tekniğin yaratıcı olanaklarını ustaca sergiliyor.

Giebels ayrıca nakış dersleri de veriyor. Baskılı kumaşları kullanılması nedeniyle Giebels’in tekniği, öğrencilerin kısa sürede tamamlanmış bir kompozisyon oluşturmasına olanak tanıyor.

Görsel: Floor Giebels