Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google’dan Barınaklara “Pawtraits Kit”

Google’dan Barınaklara “Pawtraits Kit”

Google, barınaklardaki canların daha iyi fotoğraflar yoluyla yuva bulmalarını kolaylaştırmak için barınaklara Pixel 8 Pro içeren "Pawtraits Kit"leri dağıtıyor.

Sokaktaki ve barınaklardaki canların yuva bulmasını kolaylaştırmaya yönelik pek çok yaratıcı projeye yer verdik. Bu konuda bir hamle de Google’dan geldi. Teknoloji devi, barınaklara dağıttığı Pawtraits Kit ile tüylü dostlarımızı önemsediğini bir kez daha gösterdi.

Google AI, barınakların hizmetinde

Tüylü dostlarımızın tatlılığını ne kötü fotoğraflar ne de onların üzerlerindeki kir – toz gölgeleyemez. Ancak o içleri eriten suratların net bir şekilde görülmesi, bazı insanlar açısından bazı kararları hızlandırabilir. Sahiplendirme yapan ekiplerin açıklamalarına göre bu süreçte karşılaşılan en yaygın sorunlardan biri zaten fotoğrafların kalitesi. Hayvanlar hareketli olduğundan çoğu zaman bu tanıtım çekimleri bulanık veya ortam nedeniyle karanlık çıkıyor. Bu da potansiyel evcil hayvan sahiplenmelerini engelleyebiliyor. Google’ın #PixelPawtraits etiketiyle tanıttığı girişimi, hayvan barınaklarına yüksek kaliteli görüntüleme araçları sağlayarak bu durumu değiştirmeyi amaçlıyor.

Pawtraits Kiti bir Pixel 8 Pro akıllı telefon, bir kamera standı, arka planlar ve köpek oyuncakları içeriyor. Bu araçlar, barınakların daha iyi evlat edinme fotoğrafları çekebilmesi için Magic Editor ve Photo Unblur gibi Google’ın yapay zeka kamera özelliklerinin gücünden yararlanmasına yardımcı olmak üzere derlenmiş.

Kampanya ABD ile sınırlı gibi görünüyor ve talep formu da İngilizce. ABD’deki barınaklar; barınak adı, adresi ve internet sitesi gibi temel bilgileri sağlayan bu talep formunu doldurarak Pawtraits Kit’i talep edebiliyor. Google her talebi inceliyor ancak başvuran her sığınma evine bir kit verileceğini garanti etmiyor.

Görsel: Unsplash