Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çiçekli Alfabe

Çiçekli Alfabe

Laurynas Kamarauskas, fanus ve sera benzeri yapılarda yaşayan çiçekleri iç mekan unsurlarıyla yan yana getirerek çiçekli bir alfabe tasarladı.

36 Days of Type maratonu bugüne kadar birbirinden güzel tasarımların doğmasını sağladı. Nakışla yaratılan tipografilerden tutun da, ukiyo-e’den ilham alanlarına, çizgi film karakteri ve elektronik cihaz şeklindeki harflere kadar pek çok örneğe de burada yer verdik. Laurynas Kamarauskas da çiçekli alfabesiyle bu ilginç örnekler arasındaki yerini alıyor.

İç mekan unsurları ve çiçekler

Sanatçılar bu tasarım maratonuna katılırken kendi sınırlarını ve temalarını kendileri belirleyerek tam bir öz disiplin sürecine giriyorlar. Litvanyalı Kreatif direktör ve bağımsız grafik tasarımcı Laurynas Kamarauskas da kendi maratonunu çiçekler ve iç mekan unsurlarıyla kendine özel hale getirmiş. Çiçekli harfler, şık mobilyalarla süslenmiş bir iç mekanın parçası gibi bir araya gelmişler. Her harfte farklı bir çiçek türünü, farklı bir iç mekan unsuruyla yan yana getirmiş. Bu yüzden onun maratonuna belki de 36 Days of Flower Type ismi çok daha uygun düşüyor.

Laurynas Kamarauskas’ın çalışmalarını Instagram’ı ve Behance profili üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram