Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2022 için Pantone’dan Katalogda Olmayan Yepyeni Bir Renk

2022 için Pantone’dan Katalogda Olmayan Yepyeni Bir Renk

Pantone Renk Enstitüsü, 2022 yılı için seçtiği dinamik, yenilik hissi veren, yaratıcılığı teşvik eden Very Peri ile kataloğuna yepyeni bir renk ekliyor.

2021 yılını geride bırakmaya hazırlanırken Pantone Renk Enstitüsü her yıl bu dönemlerde olduğu gibi önümüzdeki yılın rengini açıkladı. Enstitüsü dayanıklılığı ve umudu temsil etmesi açısından 2021 yılında iki renk seçmişti. 17-5104 kodlu Ultimate Gray ve 13-0647 renk koduyla Illuminating. Birbirinden bağımsız ve zıtlıklarla dolu bu iki renk pandemiyle de bağlantılı olacak şekilde her şeyi sıfırlama ve yeniden keşfetme sürecinde ihtiyacımız olan iyimserliği, umudu ve dayanıklılığı temsil eden bir kombinasyondu. 2022 yılının renginde ise daha önceden Pantone arşivinde bulunmayan yepyeni bir ton karşımıza çıkıyor: PANTONE 17-3938 kodlu Very Peri.

Yenilik hissini içinde barındıran geleceğin yaratıcı olanaklarını çağrıştıran bir renk

Mevcut kataloğunda olmayan bir renk ile karşımıza çıkan Pantone, geleneksel mavinin sabitliği ile kırmızının enerji ve heyecan verici duygusu birleştiriyor. Ortaya çıkan mor tonlu renk lavanta çiçeklerinden mor tüylü kuşlara kadar doğada yaygın olarak karşımıza çıkabilecek bir ton. Mor-kırmızı alt tonlu dinamik bir deniz salyangozu mavisi olarak tanımlanan renk; tazelik duygusunu, cesur yaratıcılığı ve geleceği simgeliyor. Very Peri, yaratıcı ifadeyi teşvik eden neşeli bir hava ve dinamik bir duruş sergiliyor.

very peri

Pantone Renk Enstitüsü İcra Direktörü Leatrice Eiseman, kataloğa yeni bir renk eklemenin kendileri için gerçekten önemli olduğunu belirterek bu rengin dünyaya dair yepyeni bir vizyonu temsil ettiğini söylüyor. Maviyi mutlu bir ton olarak adlandırmak alışılmadık bir durum olsa da ona kırmızı tonları ekleyerek tam olarak bu hissi elde ettiklerini ve yenilik hissini içine alan Very Peri renginin değişimin içinde olduğumuz bu döneme oldukça uyduğunu aktarıyor.

Very Peri için NFT koleksiyonu

Pantone Renk Enstitüsü 2000 yılından bu yana her yıl modadan endüstriyel tasarıma, dekorasyondan teknoloji ve medya trendlerine kadar pek çok yerde sık sık karşımıza çıkacağını düşündüğü renk tonunu paylaşıyor. Bir nevi kültürel bir tahminde bulunuyor. Fütüristik bir his veren 2022 yılının rengi PANTONE 17-3938 Very Peri de çeşitli endüstrilerde dinamizmi, heyecanı ve enerjiyi temsil etmek üzere karşılaşacağımız bir renk olacak.

2022 yılının rengi Very Peri için son yılların trendine de ayak uyduran Pantone Renk Enstitüsü bir de NFT koleksiyonu hazırlıyor. Koleksiyon, sanatçı Polygon1993 tarafından tasarlanan ve her biri 2022 yılının rengini içeren 6 parça NFT’yi içeriyor. Hazırlanan NFT koleksiyonu ise Tezos ağında yayınlanacak.

veri peri

Görsel: Pantone