Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Film Afişleri İçin Tahmin Oyunu

Film Afişleri İçin Tahmin Oyunu

Film afişlerinin Wordle'ı olarak adından söz ettiren "Posterdle", sinema tutkunları için görsel bulmacalar sunuyor.

Şubat ayında, Fatih Kadir Akın’ın Wordle’ı dilimize kazandırmasıyla Wordle tutkusu tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de sarmıştı. Haber uygulaması Bundle’ın bünyesine katılan Wordle Türkçe kısa sürede 2,5 milyon kişiye ulaşmış, oyunla ilgili öne çıkan verileri de burada paylaşmıştık. Film afişleri için Wordle olarak popülerleşen Posterdle da şu sıralar dikkat çeken oyunlardan.

Posterdle

Sinema ve tasarım tutkunları için Posterdle

Görsel bulmacaları ve sinemayı seviyorsanız, aynı zamanda da afiş tasarımları konusunda dikkatliyseniz Posterdle ilginizi çekebilir. Özellikle sinema tutkunu olan grafik tasarımcıların rahatlıkla başarılı olacağı bir oyun gibi görünüyor. Bu haliyle bana, Grafik tasarımcı Brice Martin-Graser’in, izleyicide tahmin etme refleksi uyandıran şu tasarımlarını hatırlattı.

Posterdle

Afiş öncelikle tamamen düşük pikselli bir görsel olarak beliriyor. Oyuncuya bu görselin hangi filmin afişi olduğu soruluyor. Cevabın 20 saniye içinde verilmesi gerek. Bu süre içinde görsel gitgide belirginleşiyor. “Tahmin et” (Guess) butonuna basılınca süreyi durdurup cevabınızı yazabiliyorsunuz. Yanlış cevap verirseniz veya “bilmiyorum”u tıklarsanız geri sayım devam ediyor.

Wordle gibi bu oyunda da oyuncunun yalnızca altı tahmin hakkı var. Wordle’daki günün kelimesi gibi bu oyunda da her gün yeni bir meydan okuma yayınlanıyor. Nisan ayının sonunda çıkış yapan oyunu buradan oynayabilirsiniz. Oyun çıktığından bu yana yayınlanan bulmacaları ise sağ üstteki takvim simgesi üzerinden erişerek çözebilirsiniz.

Görsel: Posterdle