Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Türkiye’nin Wordle Karnesi

Türkiye’nin Wordle Karnesi

Bundle bünyesine katıldıktan sonra 2,5 milyon kişiye ulaşan Wordle Türkçe’den öne çıkan veriler paylaşıldı.

Eski bir Reddit çalışanı olan Josh Wardle tarafından geliştirilen Wordle oyununu artık duymayan kalmadı diyebiliriz. Twitter’da yeşil ve sarı renkli tetrisi andıran kutucuklara mutlaka denk gelmişsinizdir. İşte Wordle oynayan kullanıcıların her gün kelimeyi bulmaya ne kadar yaklaştığını ya da kaçıncı denemesinde bulduğunu bu kutucuklar gösteriyor.

Bu basit ama eğlenceli oyun bir anda popüler oldu çünkü merak uyandırıyor, rekabetçi ruhu koruyor ve gün içerisinde çok fazla vaktinizi almıyor. Aynı zamanda kullanıcıların günlük tahmin yeteneklerini sosyal medyada paylaşması da bu keyifli oyunun bir anda popüler olmasını sağladı.

Wordle Türkçe’de en zor kelime

Haber uygulaması Bundle, Geçtiğimiz Şubat ayında Fatih Kadir Akın’ın dilimize kazandırdığı, Wordle Türkçe’yi bünyesine kattığını duyurmuştu. Uygulama, Aradan geçen sürenin ardından 2,5 milyon kişiye ulaşan oyunun karnesini de paylaştı.

Wordle Türkçe’ye giren kullanıcıların ortalama 100 bini her gece 00.00 – 01.00 saatleri arasında (yani günün kelimesi henüz yüklenmişken) yeni kelimeyi çözüyor. Tüm oyuncuların ortalama kelime tahmin süresi ise 3 dakika 32 saniye. Bundle, oyuncuların yüzde 78’inin mobil cihazları üzerinden Wordle Türkçe’ye girdiğini belirtirken kelimeleri uyku öncesi rutini olarak bulmaya çalışan bir kitlenin olduğunu söyleyebiliriz.

Bundle, Wordle Türkçe oyuncularının bulmakta en çok zorlandığı kelimenin “Elips” olduğunu açıkladı. Oyuncuların yüzde 51’i kelimeyi ancak dördüncü ve sonraki denemelerinde bulabilmiş.

wordle türkçe

En başarılı il Kayseri

Tabii kelimeyi bulduktan sonra işin en keyifli kısmına geliyoruz. Bu başarıyı Twitter’da paylaşmak. İnfografikte yazan bilgiye göre aralarında tanıdık simaların da yer aldığı Wordle oyuncuları, Twitter üzerinden 290.000 kez skorlarını paylaşmış.

wordle türkçe

İllere göre başarı oranının yanı sıra kelimeyi tahmin etmeye çalışan kullanıcılar hakkında diğer bilgiler de paylaşılıyor. Buna göre Türkiye’nin en başarılı Wordle kullanıcıları Kayseri’de yaşarken Kahramanmaraş ve İstanbul ikinci ve üçüncü sırayı alan şehirler oluyor. Wordle Türkçe oyuncularının yüzde 54’ü erkek yüzde 46’sı ise kadın.

wordle türkçe

Görsel: Bundle