Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kitt Bennett’tan Devasa GIF-Mural

Kitt Bennett’tan Devasa GIF-Mural

Avustralyalı sokak sanatçısı Kitt Bennett "9 till 5" adlı dev muralını, uydu teknolojisiyle görüntüleyerek animasyona dönüştürdü.

Muralların ve graffiti’lerin GIF’e dönüşmesiyle bu eserler ayrı bir tad kazanıyor. Sokak sanatçısı INSA dev GIF-graffiti’leri için duvarları tekrar tekrar boyamış ve havadan fotoğraflarını çekerek hareketlendirmişti. Yine Shutterstock için yaptığı etkileşimli muralı File Under: Unresolved’u artırılmış gerçeklik uygulaması GIF-iti Viewer ile GIF’e dönüştürmüştü. Fatih Öztürk, Mural-ist Sokak Sanatları Festivali’ndeki çalışmaları GIF’leştirirken, benzer bir yaklaşımla A. L. Crego da; David De La Mano, Pixel Pancho, Phlegm ve Levalet gibi ünlü sokak sanatçılarının işlerini GIF’e dönüştürmüştü. Avustralyalı sokak sanatçısı Kitt Bennett da 9 till 5 adlı dev mural animasyonuyla farklı bir yaklaşım sunuyor.

9 till 5

Dev bir animasyonu kurgulamak ve boyamak

Kitt Bennett, 9 till 5’i hareketlendirmek için uydu teknolojisini kullanmış. Böylece Avustralya’da dünyanın en büyük bağımsız “gif-iti” GIF tarzı grafiti) çalışmasını gerçekleştirmiş. Bennett’ın Avustralya’nın sokak sanatı ağı Juddy Roller ile iş birliği yaptığı eser, hareketli bir akış yaratan 10 figür, daha doğrusu aynı figürün 10 farklı pozunu içeriyor. Figürlerin zoetrop mantığına yakın bir yaklaşımla arka arka görüntülenmesiyle bir animasyon yaratılmış.

 

9 till 5 (9’dan 5’e), zemine çizilmiş ve dolayısıyla havadan görüntülenebilen bir çalışma. Çalışmada kravatlı bir figürün sürüklenerek hareket ettiği görülüyor. Eserin ismini de göz önünde bulundurduğunuzda, beyaz yakalının kısır döngüsünün tasvir etmiş olabileceğini düşündürdü bana. (Bir başka beyaz yakalı parodisi için bakınız: Hafta sonlarını iple çeken ofis çalışanı Alien)

Çalışma Port Melbourne’da Fisherman’s Wharf’ta kullanılmayan 9.000 metrekarelik bir sahil şeridinde yer alıyor. Bennett 30 metrelik 10 farklı figür çizmiş ve hepsini tamamlaması 30 gün sürmüş. Çalışmada 700 litrelik akrilik boya kullanmış.

Kitt Bennett’ın çalışmalarını Instagram’ı üzerinden takip edebilir, internet mağazası üzerinden diğer çalışmalarına göz atabilirsiniz. 

9 till 5Görsel: Instagram