Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uzaydan Görünen Dev Görsellerle Yapılmış GIF

Uzaydan Görünen Dev Görsellerle Yapılmış GIF

Sokak sanatçısı INSA, duvarları tekrar tekrar boyayarak graffiti'den GIF yapıyor.

İngiliz sokak sanatçısı INSA, yaptığı mural boyamaları ve eserleri bitirdikten sonra arkasını dönüp gitmiyor. Eserinin fotoğrafını çekip üzerine yenisini yapıyor. Sonra tekrar fotoğrafını çekiyor. Ve tekrar boyuyor. Ardından fotoğrafları birleştirip GIF haline getiriyor. Dijital ile analogun bir araya getiren bir başka isim olan INSA, eserlerine GIF-iti demeyi tercih ediyor. Çünkü bu eserlerin temelini graffiti, sunumunu ise GIF oluşturuyor. 

Rio de Janerio’da boş bir arazide çalışmak üzere sponsor anlaşması sağlayarak 14.000 metre karelik bir aranı çalışma sahası olarak seçiyor kendine. Her biri 24 metre genişliğindeki kalp görselleriyle doldurup fotoğraflamak için bir tam güne sahipler. 4 günde aynı alanı 4 kez boyayarak eseri GIF haline getirebilirler. 

Mural boyamaların doğru zamanda tamamlanmış olması gerekiyor. Çünkü çalışmayı fotoğraflayacak olan uydu günde bir kez o alanın üzerinden geçiyor. Bu süre içerisinde üretilen iş kişi bazında toplam 576 saat çalışma ve 57.515 metre kare boyanan alanın sonucunda uzaydan bile görülebilen dünyanın en büyük GIF’i doğdu.

Görsel; Youtube, GIF; INSA