Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Burger King Küflü Whopper’ıyla Gurur Duyuyor

Burger King Küflü Whopper’ıyla Gurur Duyuyor

Burger King'in 34 gün boyunca yavaş yavaş küflenen Whopper'ı markanın ürünlerinde koruyucu maddeleri kaldıracağının habericisi oluyor.

Fast food zincirlerinin ürünlerinde kullandığı koruyucu, renklendirici ve tatlandırıcıları artık tüketicilerin neredeyse tamamı biliyor. Katkı maddelerinden dolayı ürünler uzunca bir süre bozulmadan bekleyebiliyor. Hatta tüketicilerin bu durumla ilgili yaptığı testlere ufak bir araştırmayla hala ulaşmak mümkün. Kısa süreli testlerin dışında 10 yıllık hatta 20 yıllık fast food hamburgerlerinin çözünmeden durduğunu iddia edenler bile bulunuyor.

34 günlük Whopper’ın değişimi

Bu sebeplerden dolayı fast food markalarının küflenmiş ve çürümeye başlamış gıdalarını göstermekten kaçınacağını düşünebilirsiniz. Ancak Burger King bu düşüncede değil. Marka, koruyuculardan ve yapay tatlardan uzaklaşmayı hedefliyor. Dün YouTube sayfasından yayınladığı The Moldy Whopper (Küflü Whopper) videosu ise bu değişimin başladığının habercisi oluyor.

30 saniye boyunca bir Whopper’ın yavaş yavaş küflenmeye başladığını gösteren kampanyanın ardında INGO Stockholm, David Miami ve Publicis imzası bulunuyor. Reklam filmindeki Whopper 34 gün boyunca yavaş yavaş küfleniyor. Bir başka değişle çözünme sürecine giriyor. Kampanya fast food endüstrisinin bilinçli tüketicileri hedefine alarak daha doğal ürünleri geçme eğiliminde olduğunun bir göstergesi.

Hedef Whopper’ları koruyucu tatlandırıcı ve renklendiricilerden arındırmak

Hiçbir koruyucu içermeyen Whopper’ın güzelliği olarak tanımlanan reklam Burger King’in taahhüdünü duyurmak için hazırlandı. Marka Avrupa pazarındaki ve ABD pazarındaki Whopper’ların birçoğunun artık koruyuculardan arınmış olacağının sözünü verdi. Şu anda ABD’deki 400 yerde gerçekleştirdiği yapay koruyucuları düşürme sözü genişleyerek artacak. Yıl sonunda ABD’deki tüm şubelerde Whopper’lar koruyucu ve yapay tatlandırıcı içermeden hazırlanmış olacak.

Burger King küresel CMO’su Fernando Machado markanın ürünlerinin tadının gerçekten iyi olduğuna inandıklarını vurguluyor. Bu yüzden koruyucu, renklendirici ve tatlandırıcı gibi yapay etkileri dünya üzerindeki tüm şubelerinde çıkartmayı hedeflediklerini ifade ediyor.

Markanın ikonik hamburgeri Whopper’ın çözünme süreci bazı izleyenler için hoş gözükmeyebilir. Ancak Burger King bunu yapaylıktan arınmış bir hamburgerin güzelliği olarak tanımlıyor.

Künye

Ajans: INGO, Sweden
İdari Yaratıcı Yönetmen: Björn Ståhl
Sanat Yönetmeni: Max Hultberg
Metin Yazarı: Magnus Ivansson
Planlama: Simon Stefansson
Hesap Yöneticisi: Rickard Allstrin
Müşteri Yöneticisi: Mia Melani
Teknik Yönetim: Stefan Kindgren
Ajans: DAVID Miami
Global CCO: Pancho Cassis
Yaratıcı Yönetmen: Fernando Pellizaro, Jean Zamprogno
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Camilo Jimenez
İdari Yapımcı: Carlos Torres
Ajans Publicis
Küresel CCO: Bruno Bertelli
CCO: Eduardo Marques, Jorg Riommi
ECD: Pablo Dachefsky
Sanat Yönetmeni Ivan Montebello
Metin yazarı: Pablo Murube
Fotoğraf: Pål Allan
Yemek Stilisti: Anna Lindblad
DOP: Viktor Kumlin
Yönetmen: Markus Ahlm
Producer: Lena von der Burg
Ses Quint Starkie
Müzik: MOKOH Berlin

Görsel: YouTube, adsoftheworld