Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tablet ve Telefon için Yatak Standı

Tablet ve Telefon için Yatak Standı

TSTAND 2, sıradan tablet stantlarının sunduğu işlevlerin yanı sıra yatakta kullanıcının göğsüne yerleştirebildiği bir tutucu olarak ilgi topluyor.

Salgın nedeniyle evde her zamankinden daha fazla zaman geçirir olduk. Hem çalışma, hem eğlence, hem desosyalleşme biçimlerimizi tamamen ekranların ardına sığdırdık. Uzun görüntülü görüşmeler, arka arkaya izlenen diziler, oyunlar yaşamımızın büyük kısmını kaplıyor. Bu süreçte beden sağlığımızı korumak adına kendi disiplinimizi sağlamamız gerekiyor. Yalnızca spor yapmak değil, çalışırken, oyun oynarken ya da film izlerken doğru pozisyonda oturmak ve sık sık bu pozisyonu değiştirmek de önemli. Bu zorluklar, tasarım alanında da pek çok yeni çözümün üretilmesini tetikledi. Ayakta çalışma standları, yatarak çalışma mobilyaları ve evde konforu sağlayacak pek çok projeye şahit olduk. Şimdi bunlara TSTAND 2 adlı bir yenisi daha eklendi.

TSTAND 2, hedeflediği desteği yalnızca 23 dakikada topladı!

TSTAND 2’nun en ayırt edici özelliği, doğrudan yatağa değil kullanıcının göğsünün üzerine yerleştiriliyor olması. Hafif ve tüm tabletlerle uyumlu olduğu belirtilen stantın açısı kullanıcının görüş açısına göre ayarlanabiliyor. Ters çevrilebilir bir tabanı sayesinde yatak dışında da kullanım imkanı sağlıyor. Gün içinde masanın üzerine veya koltukta kucağınıza yerleştirip klasik bir stant olarak kullanabiliyorsunuz. Mesai dışında da uzanıp göğsünüze yerleştirebiliyorsunuz. Taşınabilir bir araç olduğundan gittiğiniz her yere de götürebiliyorsunuz.

TSTAND’ın ilk versiyonunu kullanan kullanıcıların yorumlarına göz attığınızda ürünün nasıl bir fark yarattığını daha iyi görebiliyorsunuz. Örneğin hasta olduğu için uzun süre sırt üstü yatmak zorunda kalan bir kullanıcı ne kadar memnun olduğunu yazmış.

Ya devrilirse?

Sean Kieley tarafından tasarlanan TSTAND 2 şu anda 1000’e yakın destekçisiyle 100 bin dolara yakın destek toplamış durumda. Üstelik hedef fonunu yalnızca 23 dakika içinde tutturmuş. Hem önceki versiyonu kullanan müşterilerin olumlu yorumları hem de pandemi nedeniyle bu tür araçlara duyulan ihtiyaç bu başarıda önemli rol oynamış. Ben haberi yazarken “Yatakta bir şeyler atıştırırken ya da öksürürken tablet devrilmez mi acaba?”, “Hafif bile olsa kullanıcının göğsünde ağırlık yapmaz mı?” gibi sorular sormadan edemedim. Kullanıcının yüzüne kapaklanırsa acı verici olabilir. Yana doğru devrilmesi halinde ise tablet ya da telefon zarar görebilir. Yine de kucağınıza yastık koyup onun üzerinde dengede durmasına çabalamaktansa TSTAND 2’yi kullanmak daha mantıklı görünüyor. Siz ne dersiniz?

Görsel: Kickstarter