Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hem Yatak Hem de İki Farklı Koltuk: Sho

Hem Yatak Hem de İki Farklı Koltuk: Sho

Biwei Pan'ın tasarladığı Sho ile bir şilteyi katlayarak 2 farklı koltuğa dönüştürebiliyorsunuz.

Eviniz küçük mü ya da evde az eşya sevenlerden misiniz? IKEA’nın sade ve pratik mobilyaları dahi gözünüze fazla mı görünüyor? Sizi bilemiyorum ancak ben öyleyim. Aile büyüklerim evde kendi oturabilecekleri bir yer olmadığından şikayet edince bir koltuk alındı eve. Bunun öncesinde bir yer yatağı ve bir çalışma masası ile halimden gayet memnundum. Sho adlı tasarımın bu sadelikle mutlu olan pek çok insanın da gönlüne taht kuracağını düşünüyorum.

Sho ile şilteyi 2 farklı şekilde katlayabiliyorsunuz

Tasarımda ve sanatta, yalın olanı yakalamak en zorudur. 2009’da Çin Sanat Akademisi’nden mezun olan ve bir süredir Fransa’da çalışmalarını sürdüren tasarımcı Biwei Pan da tasarımdaki mottosunu, Bruce Lee’nin “Zihnini boşalt, biçimsiz, şekilsiz – su gibi ol.” sözüyle özetliyor. Sho ile gerçekten bunu başardığını da görüyoruz.. Tasarım yalnızca metal bir iskeletten ve şilteden oluşuyor. Yerden yüksek bir koltuk istediğiniz zamanlarda şilteyi katlayıp metal iskelete yerleştiriyorsunuz. Ayaklarınızı uzatarak oturmak için de yalnızca şiltenin bir kenarını bükmeniz yeterli. Böylece şezlong benzeri bir koltuğunuz oluyor. Uyuyacağınız zaman da çerçeveyi kaldırıp şilteyi yere seriyorsunuz. Anlayacağınız üç işlevi bir arada sunan bir tasarım Sho. Metal iskeleti kullanmadığınız zamanlarda katlayıp kenara koyabiliyosunuz.

Sho yalnızca sade bir yaşamdan hoşlananlara değil, mobilya alacak alım gücüne sahip olmayan yoksul bölgeler ya da doğal afet sonrası geçici yerleşim alanları için de ideal. Biwei Pan‘ın ilk olarak 2014 yılında Behance’te paylaştığı tasarım çok yeni değil belki ama bu yıl Red Dot Design Award’da Best of the Best ödülü alarak dikkat çekti. Tasarımcının çalışmalarını Behance profilinden takip edebilirsiniz.

Hem Yatak Hem de İki Farklı Koltuk: Sho Hem Yatak Hem de İki Farklı Koltuk: Sho

Hem Yatak Hem de İki Farklı Koltuk: Sho

Hem Yatak Hem de İki Farklı Koltuk: Sho

Görsel: Behance
Manşet görseli düzenlenmiştir.


Bigumigu Yazarı
| GENEL