Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İşin İçinden Çıkanlar – Volkan Ölmez ve Sezen Sungur Saral

İşin İçinden Çıkanlar – Volkan Ölmez ve Sezen Sungur Saral

Akbank sponsorluğunda gerçekleştirdiğimiz İşin İçinden Çıkanlar serisinin dokuzuncu programında Fol Studio'nun kurucusu ve tasarımcı Volkan Ölmez ve reeder Kurucu Ortağı Sezen Sungur Saral konuğumuz oldu. 

Akbank sponsorluğunda gerçekleştirdiğimiz İşin İçinden Çıkanlar isimli Instagram Live serimizin her programında iki farklı konuğu ağırlıyoruz. Bir tarafta dijital sanat, tasarım ve yaratıcılık alanında ön planda olan isimler diğer tarafta ise genç startup’lardan ve dinamik sektörden kişiler yer alıyor. Fikirlerini, yaratıcılıklarını ve yetkinliklerini dijital dünyanın unsurlarıyla nasıl birleştiriyorlar, bu yolda neler yaşıyorlar kendilerinden dinliyoruz.

İşin İçinden Çıkanlar serisinin dokuzuncu programı 3 Haziran’da gerçekleşti

Kendi alanlarında ufuk açıcı çalışmalar gerçekleştiren konukların yer aldığı canlı yayın Akbank’ın Instagram Instagram hesabında gerçekleştiriliyor. Bigumigu Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Pembecioğlu moderatörlüğünde ilerleyen sohbette konuklar da kendi hesaplarından yayına katılıyor. 3 Haziran’da gerçekleştirilen İşin İçinden Çıkanlar serisinin dokuzuncu programında Fol Studio‘nun kurucusu ve tasarımcı Volkan Ölmez ve reeder Kurucu Ortağı Sezen Sungur Saral konuğumuz oldu.

sezen sungur saral

Konuklarımız pandemi sürecinin iş hayatındaki ve kişisel yaşamlarındaki yansımalarını aktarıyor

İlk konuğumuz Volkan Ölmez hem iş hayatında hem de kendi hayatında son bir yılda yaşadığı değişimleri anlatıyor. Grafik tasarım ve görsel iletişim tasarımı üzerinden tasarıma bakış açısını açıklıyor. Okulda almış olduğu eğitimlerde anaolog ve dijitalin arasındaki farka ve kesişme noktalarına değiniyor. Fol Studio’nun her iki alanda da başarılı olmasının nedenlerinin arkasında da bu disiplinin olduğunu söylüyor.

Pandemiyle birlikte Fol Studio’nun yurt içi ve yurt dışındaki müşterileriyle ilişkisinin nasıl değiştiği konuşulan bir başka konu oluyor. Uzaktan çalışma sürecinde daha faydalı olabilecek araçlara ve bunların kullanım alanlarına örnekler veriliyor. Çalışma hayatında iş arkadaşlarına erişim sağlanacak kanallar ve proje yönetim araçlarının bu dönemde çalışma hayatını nasıl şekillendirildiği konuşuluyor. Uygulamalar hakkında tavsiyeler de veriliyor.

Bir diğer konuğumuz reeder’ın kurucularından Sezen Sungur Saral özellikle pandemi döneminde şirketin değişim ve gelişim sürecine vurgu yapıyor. Uzaktan eğitim süreciyle birlikte yoğunlaşan tablet iş birliklerinin yanı sıra sağlık alanında da yaptığı atılımlarla verimli bir yıl geçiriliyor. Şirket, alanında tek yerli üretici olmasının avantajlarını da kullanarak, farklı kurum ve kuruluşlarla iş birlikleri sağlıyor ve bu nedenle oldukça yoğun bir dönem geçiriyor. Sezen, pandemi öncesinde de şirket olarak çevrimiçi toplantılara alışkın olduklarını söylüyor. Teknolojik ürünlerin yanı sıra pandemi döneminde ateş ölçer gibi sağlık ürünleri de ürettikleri için sürekli yoğun çalıştıklarını ifade ediyor.

Kişisel hayatında ise en önemli gelişmenin daha önceden bu yana aklında olan bir programa başlamış olması oluyor. Harvard Business School’da Owner/President Management programını aldıktan sonra iş yerinde de iki önemli konuya, inovasyon ve sürdürülebilirliğe odaklanıyor.

İki konuk ağırladığımız yayınımız yaklaşık 40 dakika sürdü. Akbank Instagram hesabından gerçekleştirilen yayının tamamını aşağıdan izleyebilir ve sohbetin detaylarına ulaşabilirsiniz.

Görsel: Akbank