Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İşin İçinden Çıkanlar – Ayşedeniz Gökçin ve Mehmet Akıncılar

İşin İçinden Çıkanlar – Ayşedeniz Gökçin ve Mehmet Akıncılar

Akbank sponsorluğunda gerçekleştirdiğimiz İşin İçinden Çıkanlar serisinin onuncu programında besteci/piyanist Ayşedeniz Gökçin ve Bizero'nun kurucusu Mehmet Akıncılar konuğumuz oldu.

Akbank sponsorluğunda gerçekleştirdiğimiz İşin İçinden Çıkanlar isimli Instagram Live serimizin her programında iki farklı konuğu ağırlıyoruz. Bir tarafta dijital sanat, tasarım ve yaratıcılık alanında ön planda olan isimler diğer tarafta ise genç startup’lardan ve dinamik sektörden kişiler yer alıyor. Fikirlerini, yaratıcılıklarını ve yetkinliklerini dijital dünyanın unsurlarıyla nasıl birleştiriyorlar, bu yolda neler yaşıyorlar kendilerinden dinliyoruz.

İşin İçinden Çıkanlar serisinin onuncu programı 17 Haziran’da gerçekleşti

Kendi alanlarında ufuk açıcı çalışmalar gerçekleştiren konukların yer aldığı canlı yayın Akbank’ın Instagram Instagram hesabında gerçekleştiriliyor. Bigumigu Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Pembecioğlu moderatörlüğünde ilerleyen sohbette konuklar da kendi hesaplarından yayına katılıyor. 17 Haziran’da gerçekleştirilen İşin İçinden Çıkanlar serisinin onuncu programında besteci/piyanist Ayşedeniz Gökçin ve Bizero‘nun kurucusu Mehmet Akıncılar konuğumuz oldu.

Konuklarımız pandemideki kişisel gelişim süreçlerine ve çalışma hayatlarındaki değişimlere değiniyor

İlk konuğumuz Ayşedeniz Gökçin, eğitim hayatına piyano öğrenme sürecine değinerek sohbete başlıyor. Kariyer planını nasıl çizdiğini anlatan sanatçı 9 yaşından bu yana piyano çalıyor ve profesyonelleşme sürecinde aldığı eğitimlere değiniyor. 17 yaşında ABD macerasına başlıyor ve eğitimini orada sürdürüyor. Pandemi sürecinde bir sanatçı olarak nasıl etkinlendiği ve bu süreçten ne gibi kazanımlar elde ettiği ise değinilen bir başka konu oluyor. İptal edilen konserler ve çevrimiçi konser süreci de tam bu zamanlarda başlıyor.Çevrimiçi konserlerde katılım gösteren izleyicilerle kısa sürede oluşturulan komünite hem izleyiciye hem de Ayşedeniz Gökçin’e ilham verici oluyor ve bu dönemde iki albüm çıkarıyor. Pandemi sürecinde doğayla iç içe bir hayat süren sanatçı bu sürecin kendisini daha iyi hissetmesine yardımcı olduğunu da ekliyor.

Bir diğer konuğumuz Bizero‘nun kurucusu Mehmet Akıncılar, 2017 yılından bu yana mikromobilite üzerinde çalışıyor. Sürdürülebilirlik ve çevrecilik noktasından çıkarak hareket eden Bizero, otonom bisiklet ve scooter projeleriyle tasarımlarını bir adım ileriye taşıyor. Bizim de haberlerimizde yer verdiğimiz teslimat robotu Pika bu fikrin arkasında ilerleyip ortaya çıkıyor. Taşıma sektöründe farklı bir yaklaşım getiren kargo robotu, geçtiğimiz Ocak ayından itibaren ön satışlarına başladı.

Pandemiyle beraber mikromobilite yaşanan düşüşün Bizero’yu nasıl etkilediği de değinilen konular arasındaydı. Bisiklet paylaşım ekosisteminde yaşanan durgunluk şirketi de etkiledi. Mehmet Akıncılar, bu süreç içerisinde ortaya çıkan teslimat robotu Pika’nın Bizero için oldukça değerli olduğunu vurguluyor. Bizero’nun gelecek planları arasında ise önceden olduğu gibi sorun çözmeye odaklanmak yatıyor. Teslimat robotu Pika’yı daha fazla geliştirmek için çalışmalara devam etmek bu planlar arasında yer alıyor.

İki konuk ağırladığımız yayınımız yaklaşık 40 dakika sürdü. Akbank Instagram hesabından gerçekleştirilen yayının tamamını aşağıdan izleyebilir ve sohbetin detaylarına ulaşabilirsiniz.

Görsel: Akbank