Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeni Yaratıcılar #14: Lalin Keyvan

Yeni Yaratıcılar #14: Lalin Keyvan

Yeni Yaratıcılar'ın 14. buluşmasında çok disiplinli tasarımcı, sanatçı, mimar Lalin Keyvan'ı ağırlayacağız.

Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu 2018’de fiziksel bir alana taşıdık. Yeni Yaratıcılar ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. Geçmiş buluşmalarımızda Candaş Şişman, Deniz Cem Önduygu, Emrah Ablak, Erdal İnci, Meltem Şahin, Refik Anadol gibi değerli isimler konuğumuz oldu. Şubat ayında ise Fevkalade’nin kurucu ortağı ve görsel iletişim tasarımcısı Emre Parlak’ı ağırlamıştık. Bu ay ise Vivid Sydney, Llum Bcn Poblenou gibi tüm dünyanın dikkatini çeken ışık festivallerinde etkileşimli yerleştirmeler yapan çok disiplinli tasarımcı, sanatçı, mimar Lalin Keyvan ile birlikte olacağız.

Yeni Yaratıcılar’ın 14. buluşması 14 Mart’ta!

1992 yılında Ankara’da doğan Lalin Keyvan, eğitim hayatına Frankofon bir okul olan L’ecole de Tevfik Fikret’te başlamış. Ardından 2010 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım bölümünde anadal ve İletişim Tasarım bölümünde Hareket Tasarımı (Motion Design) üzerine yandal yaptı. 2014 yılında mezun olan Lalin Keyvan, yüksek lisans eğitimini ise Barselona Institute for Advanced Architecture of Catalonia’da (IAAC) İleri Düzey Mimari ve Etkileşim Tasarımı (Advanced Architecure and Interaction Design) bölümünde tamamladı. Bitirme tezini ise yapay zekanın yaratıcı disiplinlerde uygulanması üzerine yazarak çok disiplinli çalışan ve üreten bir kimliğe büründü.

Vivid Sydney ve Llum Bcn Poblenou gibi şehrini ve mimari yapılarını rengarenk kimliklere büründüren ışık festivallerinde etkileşimli yerleştirmeler yaparak katılan Lalin Keyvan, ayrıca biorock malzeme araştırması ile Sience Festivali ve Venedik Mimarlik Bienali’nde ve giyilebilir teknolojiler üzerine çalışmalarını da Fab12 Shenzhen‘de sergiledi. Yüksek lisans sürecinde öğrendikleri ve gördükleriyle birlikte davranışları gözlemleyerek çeşitli etkileşimlerin tasarlanabileceğini ve mekana yönelik algının değiştirilebileceğini anlamış. Yürüttüğü çalışmalarında da algı ve etkileşimin sınırlarında projeler üreterek ve bu alanda çalışmaya devam etmeyi hedefliyor.

18 Mart Pazartesi günü Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu ile sohbet formatında ve ATÖLYE’de gerçekleşecek olan buluşmamızda Lalin Keyvan ile çok disiplinli tasarımcı olmak, mimari ve ışık arasındaki etkileşim, yurt dışındaki ışık festivallerinde çalışma süreci gibi pek çok konu üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştireceğiz.

Etkinliğimiz ücretsiz olacak, ancak yaratacağımız ortamın doğası gereği katılım sınırlı olacak. Yeni Yaratıcılar’a katılmak için için buradan kayıt olabilir, Facebook etkinliğimize buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel: ATÖLYE, Lalin Keyvan