Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Etkinliğin Ardından: Yeni Yaratıcılar – Lalin Keyvan

Etkinliğin Ardından: Yeni Yaratıcılar – Lalin Keyvan

Yeni Yaratıcılar'ın on dördüncü buluşmasında Vivid Sydney, Llum Bcn Poblenou ışık festivallerinde yer alan çokdisiplinli tasarımcı Lalin Keyvan'ı ağırladık.

Kendi alanında ufuk açıcı çalışmalar yapan, sanatı ve teknolojiyi farklı bir gözle bir araya getiren yaratıcıları keşfetmekten ve bu yetenekleri okurlarımızla tanıştırmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu heyecanımızı 18 Mart’ta ATÖLYE‘de gerçekleştirdiğimiz Yeni Yaratıcılar’ın on dördüncü etkinliğiyle de fiziksel bir alana taşımaya devam ediyoruz. Bigumigu kurucularından Yalçın Pembecioğlu ile sohbet formatında gerçekleşen etkinliğimizin konuğu Vivid SydneyLlum Bcn Poblenou gibi tüm dünyanın dikkatini çeken ışık festivallerinde etkileşimli yerleştirmeler yapan çok disiplinli tasarımcı, sanatçı, mimar Lalin Keyvan idi. Lalin ile aldığı akademik eğitim, disiplinler arası ilişki kurma süreci, insan davranışlarının tasarım ve form üzerindeki etkisi üzerine bir sohbet gerçekleştirdik.

Form follows behaviour

Lalin Keyvan, frankofon okulunda liseyi tamamladıktan sonra Bahçeşehir Üniversitesi’nde Mimarlık eğitimi almaya başlıyor. Bu sırada da Görsel İletişim Tasarımı yan dalına başlıyor. Yüksek lisansı ise Institute for Advanced Architecture of Catalonia’da (IAAC) Yüksek Mimarlık üzerine yapıyor. Mimar olmak gibi bir hedefi olmamasına rağmen farklı yöntem ve ekollerle mimarlık eğitimi alması da uzun vadede olay ve olgulara bakış açısına büyük katkı sağlamış.

IAAC’de ürettiği projeler ve akademik çevrenin desteği ile Lalin, yurt dışındaki pek çok festival ve organizasyonda yer almayı başarmış. Başta Barselona’nın ışık festivali Llum Bcn Poblenou ardından Avustralya’nın başkenti Sidney’de düzenlenen ve dünya çapında bilinen Vivid Sydney için eserler üretmiş.

Lalin Keyvan, “form follows function” ve “function follows form” gibi ekollerin yanı sıra yüksek lisansta “form follows behaviour” mottosuyla karşılaşıyor ve insan davranışlarının tasarım sürecinde formların üretilmesindeki etkisine odaklanıyor. Bu basamak da doğal olarak tasarıma bakış açısını ve üretim biçimini değiştiren bir vizyon kazandırıyor. Şu anda bağımsız bir tasarımcı ve sanatçı olarak çalışmalarını sürdüren Lalin yurt içi ve yurt dışına yönelik çalışmalar üretmeye devam ediyor.

Lalin Keyvan ile mimarlık eğitiminin hayatındaki yeri, her yeni proje için öğrendiği farklı disiplinlerin katkıları, tasarım ve üretim süreçlerindeki farklı tekniklerin ve yeniliklerin geliştirme süreci hakkında konuşma fırsatı yakaladık. Katılımcılar da bu sohbete ortak olma, Lalin Keyvan ile tanışma ve soru sorma fırsatı yakaladı. Bir sonraki Yeni Yaratıcılar etkinlikleri için bizi takip edin!

Görsel: Bigumigu