Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeni Yaratıcılar #15: Bilal Yılmaz

Yeni Yaratıcılar #15: Bilal Yılmaz

Yeni Yaratıcılar'ın 15. buluşmasında disiplinlerarası sanatçı Bilal Yılmaz'ı ağırlayacağız.

Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu 2018’de fiziksel bir alana taşıdık. Yeni Yaratıcılar ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. Geçmiş buluşmalarımızda Candaş Şişman, Deniz Cem Önduygu, Emrah Ablak, Erdal İnci, Meltem Şahin, Refik Anadol, Esk Reyn, Emre Parlak gibi değerli isimler konuğumuz oldu. Bu ay disiplinlerarası tasarımcı Lalin Keyvan ile 18 Mart akşamında birlikte olduk. Nisan ayında ise Türkiye’de ve yurtdışında eserlerini sergilemiş, yarattığı deneyimleri insanlara sunmuş disiplinlerarası sanatçı Bilal Yılmaz ile birlikte olacağız.

Yeni Yaratıcılar’ın 15. buluşması 9 Nisan’da!

1986’da Manisa’nın Soma ilçesinde doğan Bilal Yılmaz lisans eğitimini Bilişim Sistemleri Mühendisliği üzerine Boğaziçi Üniversitesinde, yüksek lisans uzmanlığını da Endüstri Ürünleri Tasarımı üzerine İstanbul Teknik Üniversitesi’nde tamamladı. Ayrıca lisans sürecinde Binghamton Üniversitesinde dökme metal heykel ve tasarımda algı konuları üzerine de eğildi. 2010’dan beri eserler üreten ve sergilerden davet alan Bilal Yılmaz ışık, etkileşim ve materyal odaklı çalışmaları yapıyor. Mecrasını ise yerleştirme sanatı ve tasarım çevresinde şekillendiriyor.

Disiplinler arası çalışmalarının yanı sıra Bilal Yılmaz kendisini sosyal ve kolektif projelerin içine de atıyor. Tüm kolektif yapıların içinde üretim, insanları bir araya getirmek ve birlikte çalışmasını sağlamak gibi değerler Bilal Yılmaz’ın bu yapılara olan ilgisini artıyor. Ayrıca kolektif çalışmalar kişilerin çevreleriyle olan ilişkisini ve işlerin yürüyüş biçimini sorgulama imkanı doğuruyor. Ve bu da Bilal Yılmaz’ı heyecanlandırıyor.

9 Nisan Salı günü Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu ile sohbet formatında ve ATÖLYE’de gerçekleşecek olan buluşmamızda Bilal Yılmaz ile çok disiplinli sanatçı olmak, mekan ve ışık arasındaki etkileşim gibi pek çok konu üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştireceğiz.

Etkinliğimiz ücretsiz olacak, ancak yaratacağımız ortamın doğası gereği katılım sınırlı olacak. Yeni Yaratıcılar’a katılmak için için buradan kayıt olabilir, Facebook etkinliğimize buradan ulaşabilirsiniz.

View this post on Instagram

‘Picnic Inventions’ are a series of mobile inventions designed for preparing food and bringing people together. ‘Picnic inventions’ address the processing and consumption of food that, in addition to satisfying the basic human need, has always been connecting and uniting people. Therefore, the invention for baking chapati and the invention for preparing the dough are complemented by the invention for a serving food and enjoying with friends. The inventions are entirely made of recycled materials (waste barrels, bicycle parts and wooden pallets). Objects were found in the waste management company of Ljubljana. design and concept: Bilal Yılmaz @bilal._.yilmaz production: Tilen Mihelic Kurent, Bilal Yılmaz photos: Tomaz Santl graphic design: Nina Savic @vzhodno realized by Prostoroz @prostoroz @teren.ljubljana

A post shared by Bilal Yılmaz (@bilal._.yilmaz) on

Görsel: ATÖLYE, Bilal Yılmaz